懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

幾時開始幫bb介夜奶?

各位媽咪係幾時開始幫bb介夜奶
而且係點介法
http://www.glittergraphics.us" target="_blank">[/quote]

複式洋房

Re: 幾時開始幫bb介夜奶?

剛剛聽人講話bb出世一個月後可以開始幫bb介夜奶
請問會唔會太早
http://www.glittergraphics.us" target="_blank">[/quote]

禁止訪問

洋房

無得話"幫佢介"要佢自己唔飲先得!我隻四眼雞丁剛剛係我要返工之前一個星期介咗.
但係你又唔好以為佢介咗夜奶又一定可以訓天光 又 或者以後都唔會飲夜奶,有時佢心絲絲又會飲返

你可以試下晚上最後個支奶12點先俾佢飲(可能要攪醒佢)!可能佢大約會5點起身,已經算介咗.

四眼雞丁 豬patpat

珍珠宮

好媽媽勳章

我睇過d書話要bb夠5kg or 10lb先好同佢戒夜奶. 另外, 好多bb會在滿左月至兩個月期間自動一覺瞓天光. 我個仔都係在一個半月時自己唔食夜奶的.
如果係我, 我會等bb兩個月仲未自己一覺瞓天光時才出手幫佢戒.

侯爵府

係呀, 我個女都係自己滿月後無耐就戒咗, 唔會半夜喊食奶啦. 唔知佢係咪聽得多我同佢講, 叫佢一定要响我返工前戒咗夜奶. :-P :-P

複式洋房

Hope my babe will also 介夜奶 automatically before I resume the duty!!

別墅

bb 會自己介....唔需要幫佢

男爵府

My baby 介夜奶 automatically when she's 3 month old.

大宅

HI

係呀我個囡都係自己介夜奶,1兩月左右啦,
我以為她好惰所以今早自己介左唔食添,
原來好多bb都是這樣
依晴Hillary, 依韻Eleanor
該用戶已被刪除

首頁

尾頁

跳至