自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 請問有冇人試緊鑽石能量水?

悠悠媽咪,

唔該晒! 已看到PM 了, 還想問是否真的放心直接飲用, .... 咁BB開MILK是否也可放心 ?

禁止訪問

複式洋房

HI , connie04
煩請再查閱 PM .

悠悠媽咪

男爵府

悠悠媽咪,
想問下鑽石能量水對血壓有冇幫助, 因為上星期初老爺係我地度攞左支水返去飲, 飲左一星期佢話D血壓低左(佢本身有少少血壓高). 你有冇聽過有幫助呀?

複式洋房

HI, DEAR 新幹線

恭喜你 ! 請查閱 PM .
悠悠媽咪

男爵府

悠悠媽咪,
你都check pm啦!

大宅

新幹線 寫道:
悠悠媽咪,
想問下鑽石能量水對血壓有冇幫助, 因為上星期初老爺係我地度攞左支水返去飲, 飲左一星期佢話D血壓低左(佢本身有少少血壓高). 你有冇聽過有幫助呀?

我媽咪都有血壓高, 不過我裝咗部機年幾啦, 都無聽佢講過.
乜有幫助o嫁
但真心講句, 我呢年幾真係飲多咗好多水, 身體健康咗.
而老豆d皮膚問題都有改善.
值得用嘅.
**Loving You**

別墅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

悠悠媽咪,

可否將資料及價錢pm給我, 我有興趣想試下啊!

tks !

複式洋房

悠悠媽咪

可否也給我pm, 我也想知分別啊
thanks
你真好人啊呀
nothing has comes from nothing

大宅

我絕對認同係一部淨水機

但是如果有人話佢可以醫病或是其他神奇用途就打死都唔信!! 水就是水,H2O就是H2O

湯好飲好多
老婆話用 D 水洗面,D 毛孔細左好多
body check result 比先前好
用來擦teeth 都白左
去厠所多左
煲湯及煲藥好飲
洗乾淨生果面 d 農藥

以上都係妖言惑媽,冇任何科學根據
飲多d水自然身體好,但點解飲左佢過瀘的水就會有神奇效用?

"能把水變成分子團細小, 特別容易吸收"
讀過理科都知什麼是surface tension,每一滴水的volume都是一樣,這是不變的,除非你在水中加入一些雜質la

水的分子是h2o,水的吸收是用osmosis,都唔明關"分子團"大小什麼事

?-(

我唔介意sales在這推銷淨水機,但總不要亂咁黎la

該用戶已被刪除

男爵府

湯好飲好多
老婆話用 D 水洗面,D 毛孔細左好多
body check result 比先前好
用來擦teeth 都白左
去厠所多左
煲湯及煲藥好飲
洗乾淨生果面 d 農藥

其實我本人本來都唔係好相信呢D野, 不過係我地考慮買既時候, 都冇任何人強迫我地買, 而佢地又有120天退貨保證, 我既心態, 係唔好就退law.

我個人覺得就算係幾好既產品, 都一定有人話佢唔好或者唔鍾意. 但無問題o架, 自由嘛, 你喜歡或想買就邊個都迫唔到.

而我提出血壓低問題, 係因為我唔了解, 所以想問清楚.

我個人覺得買唔買係好個人. 我依家都係試既階段, 唔敢評論佢係好定唔好. 只係想分享下咋.

大宅

其實只係大家分享各自得來的資料, 不用那麼動氣吧 ! 就算你覺得有人在sell 部機, 我看過那pm, 也是很客觀分析, 唔覺得有咩唔妥及誤導.

民房

我覺得當佢一部普通濾水器囉

但講到:
D水洗面毛孔細左好多/body check result 比先前好/
用來擦teeth 都白左/去厠所多左/煲湯及煲藥好飲/
洗乾淨生果面 d 農藥........就有d問題

早前雜誌都踢爆左佢宣稱既功效係無科學根據,而d代理要先付$26,830,要售出約廿二台才回本,會唔會因為咁而影響佢地既客觀性就大家要自己分析呀.

要睇踢爆全文請到:
http://www.siuying.net/articles/2004/06/16/195

複式洋房

文章已被修改 - 文章含銷售成份
悠悠媽咪

民房

要睇踢爆全文請到:
http://www.siuying.net/articles/2004/06/16/195

民房

大家又知唔知這部水機已出了很多年,大概5-6年前,有美容院已經在推銷此水機,那時售價只是三千多,現在請了肥媽賣廣告便貴咁多,是否如廣告說得咁神奇我不知 (我淨係知道係過濾咗嘅水),值唔值就自己判斷!

複式洋房

TO : connie04

其實只係大家分享各自得來的資料, 不用那麼動氣吧 ----
"絕對同意" .

悠悠媽咪

複式洋房

TO : flyaway

哦 ! 原來是這樣嗎 ? 咁現在請左 "楊千樺" 做代言人喎 , 不過, 唔係代言 "DIAMOND 健康水" , 係代言 "DIAMOND SPA" .

但我估計, 楊千樺既升值能力, 應該會比 "肥媽" 好喎 .

各位, 有買親手 .........

講下笑 吧 !
悠悠媽咪

複式洋房

悠悠媽咪,

我都係試緊部機,但係就覺得d水出得太慢,有無方法解救呀?

我問過我個sales,佢就話無辦法,但其實d水出得咁慢真係唔方便架..

首頁

尾頁

跳至