意見反饋
義工

香港18區媽媽會 今日: 29|主題: 154062

[元朗區] 天水圍幼兒園

大宅

國民生產總值:3269

天水圍幼兒園

我想問你地知唔知天水圍區有冇咩好既
幼兒園呀??
thank you~~

大宅

國民生產總值:1277

Re: 天水圍幼兒園

天盛商場(幼聯安泰)$2200全日(8月上課)
我最愛的BOWIE 仔2004/3/7 2.73kg (早產b)2006/12  30lbs 92cm

伯爵府

國民生產總值:15354

我個囝出年一月足2歲, 你地覺得一月比佢插班入學好, 定係等2歲半時8月先入學好呢?

17/1~2.81kg;17/2~3.41kg;18/3~5.5kg;29/4~7kg;30/5~7.53kg;17/6~8.1kg;22/7~8.8kg;31/8~9kg;30/9~9.4kg;28/10~9.7kg;29/11~10.3kg;30/12~10.9kg;16/1~10.8kg;28/2~11.3kg;31/3~11kg;30/4~11kg;31/5~12kg;30/6~12kg;17/7~12kg;30/8~12kg21/9~12.7kg;27/10~13kg;29/11~13.5kg;2/1~13.5kg;28/2~13.5kg;13/4~13.25kg

禁止發言

國民生產總值:1331

伯爵府

國民生產總值:15354

又講得岩喎
Christie23429 寫道:
如果插班...到新學期要由頭再適應新朋友 :-( :-( :-(

17/1~2.81kg;17/2~3.41kg;18/3~5.5kg;29/4~7kg;30/5~7.53kg;17/6~8.1kg;22/7~8.8kg;31/8~9kg;30/9~9.4kg;28/10~9.7kg;29/11~10.3kg;30/12~10.9kg;16/1~10.8kg;28/2~11.3kg;31/3~11kg;30/4~11kg;31/5~12kg;30/6~12kg;17/7~12kg;30/8~12kg21/9~12.7kg;27/10~13kg;29/11~13.5kg;2/1~13.5kg;28/2~13.5kg;13/4~13.25kg

大宅

國民生產總值:1277

唔好咁急啦,等佢2歲半先,因為你bb同我仔仔一樣,點都要讀4年n班,2歲都重好細,比佢陪多你半年啦.
我最愛的BOWIE 仔2004/3/7 2.73kg (早產b)2006/12  30lbs 92cm

伯爵府

國民生產總值:18122

請問你 bb 係咪 2005年1月出世??
即係 2007年 9 月讀 n1 呀? 我 bb 到時 2歲7.5月大~~

大宅

國民生產總值:4298

我個仔都係1月出世, 我都係2歲半(8月份)先入n1班, 都係無係佢2歲時插班, 因為我怕佢太細......入學好辛苦(仲要再讀多半年,即係全個幼稚園要讀4年半wor~~)最後都係2歲幾先入學

伯爵府

國民生產總值:18122

paiwai,

Thanks~~
你囝囝响邊度讀 n1 呀? okay 嘛??

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.