想生BB

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

有腦下垂體腫瘤唔可以懷孕...

別墅

Re: 有腦下垂體腫瘤唔可以懷孕...

我個醫生話腦下垂體腫瘤會令催乳激素增加,而催乳激素太高則會影響排卵,所以係會引致不育•我都曾試過催乳激素過至過千 (正常指數係不超過600), 好彩後來自動降低,唔使去check腦下垂體•

你有冇睇不育科醫生呀?佢地點講?

禁止訪問

別墅

JEFFLINGBB,
腦下垂體腫瘤同生BB可唔可以同步治理?醫生係咪話打排卵針都幫唔到你產生卵子,佢話機會細d定係完全冇機會?你不如睇多個醫生比較下意見•如果你之前睇內科,或者今次揾個不育科試下,再唔係睇埋中醫,如你有興趣,我可以pm我的中西醫資料比你•

別墅

Y611 寫道:
我個醫生話腦下垂體腫瘤會令催乳激素增加,而催乳激素太高則會影響排卵,所以係會引致不育•我都曾試過催乳激素過至過千 (正常指數係不超過600), 好彩後來自動降低,唔使去check腦下垂體•

你有冇睇不育科醫生呀?佢地點講?

Y611:
請問腦下垂體腫瘤會有什麼徵狀 ?
青春是一個短暫的美夢,當你醒來時,它已早已消逝無蹤

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

我有個親戚要做埋磁力共震先驗到出來,有0.5mm咁大,但佢唔聽西醫話食藥,反而走去睇中醫同做針灸 ?-( 佢最明顯都係無月經(仲要有4年咁多 )

別墅

JEFFLINGBB,
已send 多個中西醫的資料給你,請 check pm.
我家姐有個朋友同你一樣,最後都生咗兩個•你唔好咁担心住,況且你已有一個在手,我一個都未有呀•

之前我睇pwh, 個醫生話refer 我去腦科,仲話可能要長期食藥;我原本係去睇生仔架,好彩後來又話冇事,真係嚇餐死•

複式洋房

Y 611,

你可唔可以比你的中西醫資料我,記唔記過年前我曾問過你有關催乳激素過高問題?現在我1516 都唔知需唔需要抽血驗,但因為我有貧血及血糖低,支前系仁安抽完血,又暈有休克,所以我都好驚再抽血,如無必要我都唔想抽住?想睇多幾個月先,不過醫生有無話過如有腦腫瘤,會唔會時常暈?

別墅

lanittp,

你仲未check 多次催乳激素呀?你下次驗血記住食飽先好去呀!仲一定要有人陪呀!

醫生資料請check pm,我個中醫原來係睇 cancer, 腫瘤,唔係睇生仔架,所以佢都好奇點解近排咁多人揾佢睇生仔•不過中醫既野難講,要睇同你夾唔夾,你即管試下•我覺得佢個人好nice,但你要主動問問題,佢唔會講太多,因為太多人等緊,但你問佢就一定會答•

你唔係睇開政府既咩?我原本睇pwh,但等得太耐,所以轉睇私家• 我都好想知道你既進展,因為自己始終有過咁既紀錄,第時都應該定期check住•

禁止訪問

禁止訪問

複式洋房

JEFFLINGBB,

今日我再去一個普通醫生叫佢寫信比我再去瑪麗排IVF , 但佢時常很

禁止訪問

男爵府

咁其實我個親戚佢個腦0.5mm,但佢唔食藥,只用中藥同針灸掂唔掂?

JEFFLINGBB

你個腦有1.5cm,有幾耐先會有咁大?

男爵府

我都係幾年前發現有腦下垂體腫瘤, 當時都係因無m到(而且又係担心日後生唔到BB, 所以就去睇), 後來去東區醫院睇婦科驗血驗出來, 驗咗後又照過"CT", "CT" check到有0.5mm, 醫生再寫紙比我去瑪麗照"MIR", 當時東區都有比啲催乳激素藥我食, 不過我食咗一段時間就無再食, 因醫生話係良性, 而我個瘤又無變大(最怕變大嚴重的話係會影響到視覺神經)我都有同醫生講我無食。其後我都有試過食避孕丸同排卵丸,總之好彩到現在都可以有一個2歲的小孩。不過生完啲"M"都現在都係唔"正常"。

想問問你哋有腦下垂體腫瘤, 有無以下o既影響呀?
無月經啦, 多毛, 肥胖, 多暗瘡等呀?

複式洋房

JEFFLINGBB,

我想到浸會到睇

禁止訪問

複式洋房

Y611,

你講果個中醫系唔系遲醫師?佢系睇腫瘤呀?我想試

首頁

尾頁

跳至