夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

冷戰幾耐?

冷戰=大家唔講嘢,唔電聯,唔一齊食飯.對對方嘅態度及語氣很差...... :-( :-(
以前同c6最長冷戰期約7日.依家因很小事再冷戰(2月12日開始),唔知今次要冷戰幾耐? :-( :-(
各位,你們最長冷戰幾耐?係點收科?
:-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(
該用戶已被刪除

Re: 冷戰幾耐?

大宅

通常我同我個死佬冷戰,多數都係佢撩番我講嘢&講對唔住先…
噚晚我哋又為咗BB、奶奶再度冷戰,唔知今次要冷戰幾耐…
佢都痴痴地,話我成日都數佢阿媽不是,係度向我發脾氣,所以我唔會同佢講嘢先!!

珊瑚宮

我同你一樣,仲要係啱啱冷戰完咗
sophie&sara 寫道:
我地冷戰唔會超過3日通常都係老公say Sorry先so番佢

禁止發言

大宅

[quote]
@[email protected] 寫道:
我同個c6冷戰

大宅

@[email protected] 寫道:
我同個c6冷戰?幾日,其實佢?兩句我就會唔嬲,但佢偏偏唔?。我又硬頸,成日要贏。所以唔知幾耐先結束呢?

我都係好硬頸,明係自己錯都吾會啋返佢先!!
最長果次係六日六夜都無講過一句!!但次次都係佢忍吾住?返我!!
我都知係自己錯架啦!! 但都係吾會做主動開口果個先! 好彩我老公都“就“我咋!!佢就慘,“就左我十五年啦!!
連我個仔都“就“我,我嬲佢,吾啋佢,佢都會係主動say sorry果個!!果然係兩“父子“!!
:-P  :-P  :-P

禁止訪問

大宅

Josephine806 寫道:
我都好硬頸.....但亦都好易'乙水'!
有時明明係我錯,佢都會'乙水'我,逗我開心,但我就響度扮嬲,因為好難落台!
亦有時係佢錯,我這一刻真係真係好嬲好嬲,仲嬲到諗過要離婚;但夜晚訓醒一覺,又咩都唔記得,當冇事發生過咁!
其實我唔知咁樣好定唔好,我驚佢知道我咁鬼善忘,唔會再易'乙水'我!

原來好多BK媽都幾硬頸!!哈哈!我都係!!!
不過證明我地D佬都幾好!!
:-P  :-P  :-P

別墅

大家真係玩時玩
玩得過份可能連隻佬都無埋

男爵府

2, 3 日啦

男爵府

我老公唔理邊個啱或錯都好,通常佢一瞓醒就會氹我,不過我都唔會啋佢,但係佢就死都唔放棄,係咁引我笑,等我嬲佢唔落,冷戰期通常唔超過一個夜晚!

別墅

我個c6佬都好就我既明明有時係自己唔啱佢都會乙水番自己有時真係覺得難為左佢
Ah B

侯爵府

好媽媽勳章

其實有時真係為好小的事, 但 冷戰 越耐, 問題就變得更大.

同常冷戰結果有2個
1. 老公係甘引我笑 (有時利用仔仔協助), then 當無事發生
2. 兩日後仲未解決, 一般會忍唔住坐低傾, 最後不禁抱頭痛哭, 然後感情更勝從前

:mrgreen:

大宅

你地真係幸福,有個肯氹你地既老公,每次我嬲親佢,當然嬲佢就緊係會認為係佢唔啱,佢都唔會氹,會由得你嬲,從不講對唔住,至大讓步都係開口同你講野先,如果你選擇繼續嬲,咪大家都唔講野囉.等你嬲飽就不了了之.有時心灰d諗,究竟我地係伴侶定愛侶,都feel唔到有愛.
[img align=left]http://www.dchome.net/emote/icon/548.gif[/img]

男爵府

N年前試過, 何只唔電聯, 唔一齊食飯, 仲唔講野, 當佢透明, 佢睇緊電視, 如果我想轉台, 就轉台, 問都唔問佢, 佢又唔敢轉反, 我個心幾涼

最後維持了5日, 佢好驚, 先開口同我講野, 我又可以當乜事都冇, 佢仲驚

其實我心裏面都唔係好嬲, 因為我識自己

別墅

最耐1日,琴晚又係甘,到今朝老公起身要去返工,我都假翻,佢锡左我一叹就出左去了.但我到宜家心情都未好返呀,真係自己拿来辛苦.
:-o ;-) :-P

洋房

me too :cry:

你地真係幸福,有個肯氹你地既老公,每次我嬲親佢,當然嬲佢就緊係會認為係佢唔啱,佢都唔會氹,會由得你嬲,從不講對唔住,至大讓步都係開口同你講野先,如果你選擇繼續嬲,咪大家都唔講野囉.等你嬲飽就不了了之.有時心灰d諗,究竟我地係伴侶定愛侶,都feel唔到有愛.

民房

每次當我地鬧意見或者我有野唔開心時... 佢都會問我... 問到我講為止... 佢就會同我傾計開解我... 之後就冇事架喇...

我唔贊成冷戰... 有咩事大家要拎出黎傾... 兩公婆邊有錯或對丫... 錯或對又如何... 如果大家都咁愛大家好快會冇事... 越多溝通對對方更了解... 大家生活得更開心...

記得唔好成日咁硬頸呀...

侯爵府

我地冷戰time最多幾個中咋 一定係老公氹番自己先ge :mrgreen:
~我對寶貝~
筠雅giana&覺賢percy

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
del ... 2 3 4 5