懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

請問QE順產前有無放便便?

.

大宅

Re: 請問QE順產前有無放便便?

我都有問過呢個問題, 助產士話而家唔興啦!
以前係叫媽咪食藥放大便, 而家話媽咪陣痛已經好痛, 唔好再搞肚痛咁辛苦喎! 到生時真係痾左都係好自然o既事, 唔洗介意喎! 如果怕尷尬, 最好生前自己去左, 真係冇得痾咪順其自然囉! 放心!

別墅

ok, 咁唯有之前盡量去曬佢啦, tks.

大宅

咁會唔會之前唔急o架

3.315kg

大宅

Y_ma 寫道:
咁會唔會之前唔急o架

睇下你之前大便習慣啦! 但有d媽咪陣痛好似搞肚痛想去大便咁, 尤其之前生過, 唔係第1胎最易出, 總之, 坐耐左, 冇野出就唔好"夾硬o黎", 唔好擔心咁多, 到生仔時痛到咩儀態都冇啦!拿拿聲"o必"在個仔就算,仲顧得咁多咩?有時間,諗下點樣用氣,點樣深呼吸減輕陣痛實際d,助產士話最好同幾下push 到出o黎,一來時間愈耐媽咪已冇氣冇力,二來,每o抖一答氣,個b又會縮番少少入去,咁就前功儘費,次數愈少愈好,鬼唔知咩?冇經驗好難掌握. 大家加油

別墅

Yee? 你生左啦?

klwy 寫道:

睇下你之前大便習慣啦! 但有d媽咪陣痛好似搞肚痛想去大便咁, 尤其之前生過, 唔係第1胎最易出, 總之, 坐耐左, 冇野出就唔好"夾硬o黎", 唔好擔心咁多, 到生仔時痛到咩儀態都冇啦!拿拿聲"o必"在個仔就算,仲顧得咁多咩?有時間,諗下點樣用氣,點樣深呼吸減輕陣痛實際d,助產士話最好同幾下push 到出o黎,一來時間愈耐媽咪已冇氣冇力,二來,每o抖一答氣,個b又會縮番少少入去,咁就前功儘費,次數愈少愈好,鬼唔知咩?冇經驗好難掌握. 大家加油

首頁

尾頁

跳至