跳至

首頁

尾頁

別墅

覺唔覺食完晚飯後係全日最辛苦?

每日一早係最爽o既時間,到旁晚開始就會好辛苦,最最辛苦就晚飯後,個胃頂住,肚皮好似撐到爆開,BB又成日動,條腰好痛。。。

禁止訪問

Re: 覺唔覺食完晚飯後係全日最辛苦?

大宅

我又係咁, 坐唔安食唔落.
個肚好高, 坐又辛苦, 企又腰痛 :cry:

別墅

hi 沙沙, ginnieginnie, g5,
我都有同感, 個胃好似想爆開咁, 分分鐘食野仲少過以前, 飯後一定飲唔到湯或水, 唔好講食生果, 但都肥左, 真係唔明點解? 所以我一有左就係帶生果返公司下午食, d 人話遲d仲頂, 但遲d baby會吸收快d, 長肉都唔知點好.

大宅

我係感覺到個胃熱架, d胃酸"拿"到好痛, 我個肚高都係個胸圍之黎就開始啦, 唉

禁止訪問

男爵府

我以前都係咁,其實唔係淨晚飯係餐餐都係,依家就少食多餐,你覺得有d飽就要停,如果唔係過一陣就好頂,唔好食咁多飯我通常食半碗飯食多d肉同菜好過,要飲湯就係飯前飲左先,飯前一至兩個鐘食生果,瞓前就飲杯奶囉,依家好少話頂啦!

大宅

我坐巴士番工放工o個下慘呀, 頂住晒, 坐都坐得唔舒服.
攪到想訓陣都唔得

別墅

沙沙 寫道:
G5,

妳會唔會食得多得制...我指晚餐...
又或且...?覺同晚飯之間太短...會唔會係咁呢
妳可以試下少食多餐! 睇下有無好D.

無啊,我晚晚七點半就食飯,食得三湯匙左右,湯一碗都飲唔晒,如果中途唔停下來休息o下就食唔落,個肚真係好高,有時貪心食多少少就會不停想嘔胃酸,但如果見半飽就收的話,半夜就一定餓醒要起身煮麵。
真係好想快些生。。。 :-(

禁止訪問

男爵府

G5
咁你真係頂得好勁喎,不如你唔好食飯,因為飯無咩營養得糖份,只係食肉(盡量食d多蛋白質)同菜同埋飲湯,下午茶就食下芝士.乳酪之類,同埋以奶代水,如果唔係可能你呀b會唔夠營養,我呀b都係唔夠營養,e生要我飲孕婦奶粉,你e生有咩意見比你??? :-(

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

而家就黎30w, 開始無甘好胃口啦,
成日覺得個胃頂住頂住甘, 都幾辛苦

禁止訪問

大宅

個胃頂住真係坐唔安食唔落架. 食多dd 就閉架啦, 有排唔使訓覺添

禁止訪問

大宅

I also feel 頂住 most of the time after lunch or dinner. It seems that the food hasn't been digest at all!

首頁

尾頁

跳至