自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

生肖屬 "鼠"

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

Re: 生肖屬 "鼠"

民房

如花媽咪 寫道:
d 人話屬 "鼠" 應配戴 "牛" 嘅飾物, 但點解我老公越戴越黑:-(, 有冇人可以話我知?

唔係喎! 因為今年屬"牛"既人都犯太歲, 所以唔應該戴 "牛" 嘅飾物喎! 不過要戴咩就唔知啦!!!

大宅

HI, 我姐姐係"牛"佢好似話戴"蛇"喎!

禁止訪問

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

屬 "鼠"好似係帶猴 wor, 因為鼠猴龍係三合, 但龍今年犯太歲, 所以應該係帶猴, 不過你最好問清楚 :wink:
[img=500,400][/img]

版主

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔駛 :-( ... 唔o岩咪唔戴囉~
鼠今年唔係犯太歲,點解搵野戴既

[quote]
如花媽咪 寫道:
佢戴玉器, 咁今次我真係累

禁止訪問

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

miu~miu 寫道:
屬 "鼠"好似係帶猴 wor, 因為鼠猴龍係三合, 但龍今年犯太歲, 所以應該係帶猴, 不過你最好問清楚 :wink:

係呀!我係屬鼠,今年係帶猴,唔係牛bor!

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章

我睇雜誌,屬鼠好似冇犯太歲喎....點解要戴野既?!
Childhood is journey, not a race.

別墅

我學緊睇相,師父話佢唔信犯太歲喎﹗

佢話,運程同好多嘢,包括八字、掌相、氣色等都有關,如果話同一年出世嘅人全部都成年黑仔,根本冇可能。而且計埋"沖"、"刑"等,一年有四個生肖犯太歲,咁有冇可能三份一人都當黑呀?佢仲舉個例,每一年一齊考會考嘅人都係相鄰一兩年間出世,咁會唔會有一半人因為犯太歲而考得唔好呢?

唔好咁迷信,自己嚇自己啦﹗

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

男爵府

我有朋友話肖鼠戴虎喎 ?-( ?-( ?-( 究竟應戴什麼呀?

大宅

魚生,

鼠馬相沖喎, 鼠年既人無可能帶馬架

首頁

尾頁

跳至