意見反饋
義工
[2006年] 唔抱就喊, 點算~

複式洋房

國民生產總值:239

唔抱就喊, 點算~

如題~
係咪要忍心D, 唔抱呢~

大宅

國民生產總值:1553

Re: 唔抱就喊, 點算~

我bb都係咁o架, 佢係無安全感所以要抱, 你去十月份有講bb扭抱應唔應該抱, 有好多心德o架

複式洋房

十月份???

大宅

十月媽媽會

複式洋房

06年 or 05年
可否詳細d ar
thx~

大宅

國民生產總值:4703

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我 05/06 都搵過, 不過都係搵唔到. 請指教
ipchingyee 寫道:
十月媽媽會
hello hello ~~

大宅

國民生產總值:1540

我都想知,我個b又係咁,我就快"顛",幾時先唔會成日喊?有時抱住都喊,要抱住行來行去至得,help!對手都"冤"......

禁止訪問

國民生產總值:4610

大宅

國民生產總值:1206

無錯
只要肯定佢食飽,片無濕又唔係唔舒服
就一定由佢喊
如果唔係下下無事做要人抱
我咪好唔得閒??
一定要有抱先訓第時番工之後點算呀??
仲使訓既??

大宅

對唔住, 無左編野, 大多數媽咪會抱佢, 我記得佢地係咁講, 因為bb半歲前唔會識扭抱, 佢地要安全感, 如果bb缺安全感, 大個左會無信心做事, 我有朋友佢有個小朋友, 第一個小朋友係用古老方法湊bb, 係由得佢喊, 大女都六歲, 做事無信心, 怕羞, 細女係會抱佢, 依家四歲, 講說話無大女咁怕羞, 做事有信心, 佢地話同埋睇左千禧bb裡面有講

大宅

國民生產總值:1451

Exactly. I 've bought some books about baby care recently. The articles also suggest us to respond to our babies' demand before they are six month old. Whenever she cries, we need to find out the reason and respond immediately. You won't spoil the baby until he/she is 6 month old. If you want to read that article, you can pm your email address to me.

ipchingyee 寫道:
對唔住, 無左編野, 大多數媽咪會抱佢, 我記得佢地係咁講, 因為bb半歲前唔會識扭抱, 佢地要安全感, 如果bb缺安全感, 大個左會無信心做事, 我有朋友佢有個小朋友, 第一個小朋友係用古老方法湊bb, 係由得佢喊, 大女都六歲, 做事無信心, 怕羞, 細女係會抱佢, 依家四歲, 講說話無大女咁怕羞, 做事有信心, 佢地話同埋睇左千禧bb裡面有講

洋房

國民生產總值:93

我係一定即時抱b女架﹐而家二隻手都好痛啊~~不過都要抱架~~我都睇左D BABYCARE書﹐六個月之前抱BB無事架~~

大宅

國民生產總值:1206

我都有買果d書
我都知要盡快回應bb既需要
我有幫佢chk原因架
所以我咪話如果肯定唔係肚餓同埋片濕或者唔舒服就由佢喊下囉
佢扭計扭人抱時我又唔會完全唔理佢既
我會拍下佢安撫佢等佢知道我係關心佢
之不過唔會抱佢姐
當然佢喊得太耐(>10mins)我就會抱佢等佢冷靜下回下氣先囉, 抱幾分鐘又放番佢落床囉

不過各人有各人既教法啦,我個人認為比佢喊果10分8分鐘唔係問題,亦唔相信會影響到佢將來做人既自信囉
影響自信果d case我相信係真係由個亞b喊成粒幾兩粒鐘都完全唔理佢既case先會出現~

大宅

國民生產總值:1883

我個囡都成日開始扭抱了,唉...冇覺好訓
happy family

大宅

國民生產總值:1455

I've tried not to hold him and let him cry for 10 mins., finally I still have to hold him cos he almost lost his voice, until now for 4-5 days, his voice hasn't come back as normal. I think it's ok to carry him as infant needs security.

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.