親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: 北海道自由行討論區(06年6-7月北海道自由行)

各位北海道"老"網友:

好耐無chat啦. 難道個個都忘了此老地方. 我們個約會幾時實現呀?

AE_BB,

旅途愉快呀 我都好想尼兩年去多次呀. 你book左機位未?

伯爵府

唔該哂
Candy925 寫道:
AE_bb
oic...
我個遊記每日都以時間記錄行程, 所以有關車程嘅時間, 你可以作為粗略參考.

伯爵府

Icycream

多謝你先....我都希望旅途愉快呀 :mrgreen: 所以咁早已經 plan 定, 希望安排得好d啦....

pls check pm

男爵府

hi all,

好耐無入嚟啦,大家今年plan咗去邊度未呀?我呢幾日先開始將d相入番相簿,真係奇,當時覺得d相唔靚(因為陰天),e+睇番反而覺得好靚,好想快d再去過.我見又有新一批嘅mami plan緊去北海道睇花,就好懷念last year我哋一斉晌度chat chat chat .btw,我個囡睇e生嘅$都claim到啦 .

係呀,我記得有mami講過cathay holidays個package有milage嘅extra bonus (2000??),頭先打去問,又係話無,叫我問番你哋嘅member id先可以幫我check到係咩分喎,有無人可以話我知呀 ?

[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.5658369.16127.jpg[/img][img align=right]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.6133754.17923.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.7067918.00228.jpg[/img][img align=right]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.7067921.91191.jpg[/img]

伯爵府

Icycream

雖然 package 仲未出, 不過我已經叫我相熟 travel agent book 左機位喇.....旭川落東京果程因為 block 住左, 所以暫時冇得 book 住......

佢話遲d 出左 package 可以幫我 book 埋酒店 (做返 package 價錢)

如果到時唔要, cancel 都冇問題喎

伯爵府

dear all

如果我7月11號到富良野/美瑛, 係咪唔係有太多花睇呢

男爵府

我last year 16/7到富良野已經有好多花睇,連一直以為未咁快開嘅向日葵都有,我諗你11/7去都會有架啦.
[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.5658369.16127.jpg[/img][img align=right]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.6133754.17923.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.7067918.00228.jpg[/img][img align=right]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.7067921.91191.jpg[/img]

子爵府

AE_bb,

7月中-8月中去絕對適合.

AE_bb 寫道:
dear all

如果我7月11號到富良野/美瑛, 係咪唔係有太多花睇呢

伯爵府

Icycream & Ivyl,

真係好喇, 聽到你地咁講......

因為我怕一場去到但又冇乜花睇, 失望之餘仲失去左去睇花嘅目的....

男爵府

AE_bb ,

我LAST YEAR 7月3-6日到富良野美瑛, 富田已經開了很多花, 只是薰衣草是淺紫色, 不是7月尾的深紫色而矣.
你可睇下我的遊記就知7月頭既花係點樣啦.

伯爵府

vkzone

唔該哂......我去睇下先

大宅

Hello 我又打過招呼先..

一講開北海道, 又令我想起d花, 蟹, 壽司, yummy yummy..

大宅

Ivyl,

我依家先睇到妳留言, 咁妳解決左未呀?妳應該打去 asia miles 幫妳呀!
Ivyl 寫道:

係呀,我記得有mami講過cathay holidays個package有milage嘅extra bonus (2000??),頭先打去問,又係話無,叫我問番你哋嘅member id先可以幫我check到係咩分喎,有無人可以話我知呀 ?

大宅

各位媽咪,我plan緊今年7月去北海道,想請教下大家若由札幌去函館駕車好還是坐JR好呢?若駕車的話由札幌去函館沿途有甚麼地方推介去的。請指教!

子爵府

我祝大家事事如意、 身體健康、年年有餘、步步高昇、大吉大利、恭喜發財、心想事成、小朋友學業進步、聽聽話話!

大宅

Dear Icycream,
Do you know any pension or cottage that have private bathroom and toilet in Furano?
I have tried to book in COTTAGE HIMAWARI but only 2 nights available. I need to book 2 more nights in July. Could you please (if any body knows) let me know if there is any pension or cottage that has private bathroom and toilet in Furano or Biei? Thank you! :lol:

男爵府

請問大家Century Royal Hotel or 華盛頓酒店方便呢?
Thanks~

子爵府

畀面勳章

見到今年又有新topic講去`北海道,07年北海道,按此
令我又諗起去年依個時間,正在努力預備中!勁好玩!有時都會睇番自己的blog,去回味一下的!

大宅

請問知唔知可唔可以由二世古 drive car to 富良野 ??

首頁

尾頁

跳至