自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

請問bb第一隻牙仔通常幾多個月出架?

如題
另外幾多個月可以食米糊or糊仔
thank you!!

大宅

Re: 請問bb第一隻牙仔通常幾多個月出架?

kisskathy,
I can't remember the standard month for 1st teeth come out....seems is 6mos.
My girl have her 1st teeth when she is nearly 10 mos!
I heard some bb will have it as early as in their 4-5 mos & I heard some even don't have yet before 1 yr.

If u check with the cereal products....they normally will write "From 4mos +" but the information from the Govt clinic is from 6mos+ (as I remember)
I feed my girl when she is 5.5 mos.

大宅

我bb都八個半月大,都係一隻牙仔未有呀!

複式洋房

6 months ---lower front incisors

Nick and Nicole

珍珠宮

我囝仔第一隻牙係5個月出既

侯爵府

我囡10個月先出

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我呀仔到依家9個月有多一隻都冇呀 :-( :-(

子爵府

我個女四個月大就出牙仔.
少主金句 : 求學不是求分數

男爵府

9個月

男爵府

好媽媽勳章

我囡囡差不多1歲先出!

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章

我個仔八個月出第一隻牙仔

大宅

六個月後
參考資料來源:
健康院派bb記綠簿﹙男的藍色、女的粉紅色﹚

子爵府

醒目開學勳章

我仔仔7個月先出第一隻牙~
]

珍珠宮

好媽媽勳章

我個仔差唔多1歲先出第1隻門牙~
而家18個月大....有16隻牙lu

大宅

出世就有一隻law, 不過第2隻就要成6-7個月先出喇!

別墅

6-7個月到, 下排一對門牙一齊出.

子爵府

7個月
人見人愛皇帝仔BB入黎睇la 皇帝baby皇親國戚開心笑哈哈===>>>去片

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

annotwong 寫道:
6-7個月到, 下排一對門牙一齊出.

我囡囡都係

男爵府

大小姐 ~ 6.5 個月
O仔 ~ 6 個月
O 仔於 2005 年 6 月 12 日出生, 出生時體重 2.905kg, 身長 46cm 大小姐於 2001 年 11 月 8 日出生, 出生時體重 3.220kg, 身長 49cm 歡迎到 O仔的家 一遊 歡迎參觀我的論壇!

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

我仔仔10個月出牙

首頁

尾頁

跳至