自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

各位小姐小心黑店-負離子全包組合'$388.........

(轉貼)

今日係雜誌見到尖沙咀Nap Hair Make 有個”負離子全包組合”$388, ( Highlight,
color, treatment, 負離子直/曲, 洗剪吹) 於是上去問下係咪真係$388, 個女店員答
係.於是等都唔使等佢就帶左我去洗頭. 佢用左一分鐘左右洗濕左我個頭, 我就問多佢
一次係咪$388 包晒Highlight, color, treatment, 負離子直, 洗剪吹, 佢又答多一
次係.

坐低之後, 佢拔左我3 條頭髮出黎, 我問做咩, 佢話我d頭髮好傷, 要$588, 我就話
咁貴我唔做, 佢就話咁一係幫我用隻好d藥水, 但就冇左color 同highlight, 我話唔
得啦, 話明$388 , 佢就話用$388 d 藥水做, 我d頭髮會爛(其實我一年先整1-2 次
負離子, d頭髮好健康, 佢咁都話我d頭髮差).

我見佢講到咁, 我話如果覺得我d頭髮做唔到負離子, 咁我唔做啦. 佢就話要收返$68
做髮質檢查+ 洗頭錢. , 我就話係你一開始話$388,
之後用水淋濕我個頭髮, 再拔斸我3 條頭髮, 就要我比$68, 好離譜! 之後就有多3
個男店員走過黎, 話一係比$68 髮質檢查+ 洗頭錢, 一係比$ 588 做負離子, $388
都可以做, 不過做到你頭爛就唔好怪我地. 咁我就話報警啦, 佢地就話佢地好熟行規,
就算報警或者去消費者委員會, 個頭濕左, 洗頭錢($68) 係一定要比. 因為我唔甘心
入左去1 分鐘就要比$68, 又有3 男1 女圍住我, 我就被迫比成500去整.

黑店地址: 尖沙咀廣東道2號海星精品閣2 樓Nap Hair Make (Dior對面)
電話: 2736-4328

已刪除用户

Re: 各位小姐小心黑店-負離子全包組合'$388.........

男爵府

Re: 各位小姐小心黑店-負離子全包組合'$388.........

有冇攪錯呀咁都得 佢地
真係夾硬黎個嗰

男爵府

去消委會投訴佢地..

複式洋房

嘩,太過份喇,咩d人咁嫁

大宅

子爵府

世家才俊凌宵揚,然諾有禮人敬仰。 多謝Joycelyn 贈予的詩

伯爵府

好媽媽勳章

大宅

嘩~~好離譜呀.

大宅

洋房

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

真係黑店

珊瑚宮

好媽媽勳章

揾笨十

別墅

比我就報警, 就算告佢吾入都要佢周身蟻

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我一定唔比佢再掂我個頭,大家開過拖佢仲會有心整得好?一係掉錢落地走人當比乞衣,一係報警及call記者

大宅

我都係咁話ar, $500幾蚊做負離子無所謂, 但就一定唔會再比依間髮型屋整, 最多咪比$68走人, 連頭都唔駛你同我吹.....

男爵府

開完片仲俾佢做負離子,佢用d差藥水你同你做你都唔知啦,我就放低$68俾佢,好過俾佢賺咁多($500)
TungMother 寫道:
我都係咁話ar, $500幾蚊做負離子無所謂, 但就一定唔會再比依間髮型屋整, 最多咪比$68走人, 連頭都唔駛你同我吹.....

大宅

嘩同黃大仙龍翔中心個間一樣, d做生意手法好有問題,如果個價係做唔到的話咪高番d羅,唔洗入到去又話呢樣又話個樣,麻煩........

大宅

嘩! 咁都得呀? 不如直接d講 "嗱, 我而家打劫你!"

大宅

[size=x-large]咁做生意法都唔慌做得耐.
我家有兩隻大烏龜

首頁

尾頁

跳至