產前產後

跳至

首頁

尾頁

別墅

幾時開始要換 bra ?

我只是6weeks 之嘛..
個胸又脹又痛..

家下d bra好迫呀.. 救命..咁快就要換bra?????
咁換法.. 好好好好好貴呀..

你們大肚時, 幾時開始換bra 呀????

洋房

Re: 幾時開始要換 bra ?

我而家己經五

別墅

無變? 你講真的講假呀?
我大咗好多呀...
我都唔知點算..
咁大法, 十月才是預產期呢..
咁換bra法.. 唔係辦法

洋房

但係我真係冇乜

別墅

吓?? 我唔知喎..
不過我今日問過姑娘,
佢話我痛的原因, 係因為胸部家下再度成長, 咪會谷痛囉..

大宅

我六個星期, 都大咗d, 個bra窄咗. 你如果cup增加就要換bra, 買d唔好太貴同無鐵線嘅. 如果只係背肉多咗, 可以去bra鋪買d幾蚊的扣加長個bra.

大宅

there is no exact schedule telling u when to change the size of your bra. just like your clothes, some pregnant women need to wear pregnancy clothing around 5-6 months and some may need to change their clothing soon in 3-4 months.

Change your bra whenever u feel tight or uncomfortable, otherwise, the old one will block the development of your breast/ milk glands and cause pain at your chest.

No need to worry that u need to change it very often, only 3-4 times in the whole pregnant period. Buy those with discount and only buy 2-3 bra each time will be enough.

大宅

一覺得個bra "cool" 住, 覺得窄咪要換law
大一肚要換幾次架

別墅

換幾次咁多呀..

大宅

at least 3次啦, 不過真係睇下個胸係咪脤得快同多

別墅

個胸咪會變得好勁囉
個肚又大, 個胸又大, 咁遲d咪負荷好重.. 行得好辛苦?

複式洋房

i am also have no difference up to week 30. I think different people will have difference effect. But I suggest u to change the bra if it is not fit. Because it will harm to health

大宅

係呀, 我32b 變到38都得, 生完仲勁, 好似騎樓咁.

別墅

首頁

尾頁

跳至