親子旅遊

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

我想問係咪只要有個logo就得。唔駛埋係咩銀行㗎。即係如果我用hsbc既銀聯提款卡可以向機場既atm攞到錢嗎?定係我一定要揾返hsbc既機先攞到呢?

子爵府

Any ATM machines with Unipay logo is OK

大宅

回覆:銀聯向台灣atm攞錢

o thx

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:o+thx +

原帖由 ypm2001 於 12-07-19 發表
o thx
搭咀問下,係咪即時睇到rate & charge? 定要返港後先check到數架?thanks

珍珠宮

puilam714 發表於 12-7-21 01:47
搭咀問下,係咪即時睇到rate & charge? 定要返港後先check到數架?thanks
冇得即時睇的~同埋最多每次取20000台幣, 每次攞錢有手續費(好似20蚊, 忘記了係港幣定台幣, 香討果邊台灣FORUM有寫), 所以最好一攞就攞20000, 就算唔攞咁多, 都唔好分太多次攞~
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

公爵府

引用:Quote:puilam714+發表於+12-7-21+01:47+搭

原帖由 小寶貝兒 於 12-07-21 發表
冇得即時睇的~同埋最多每次取20000台幣, 每次攞錢有手續費(好似20蚊, 忘記了係港幣定台幣, 香討果邊台灣FOR ...
唔該晒!我諗住一次過拎2萬呀!不過唔知有無得睇,到時有得8下係咪真係ATM rate好啲嘛!

珍珠宮

puilam714 發表於 12-7-21 02:10
唔該晒!我諗住一次過拎2萬呀!不過唔知有無得睇,到時有得8下係咪真係ATM rate好啲嘛!

...
去之前上香討問下人~ 好多熱心人士會報告返近期個RATE~ ^^
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

珍珠宮

牛年勳章 月餅勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

版主 的帖子

通常4人家庭,去5曰,兑幾多台幣至夠?

珍珠宮

請問高雄機場, 係咪實有ATM咖?

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

引用:通常4人家庭,去5曰,兑幾多台幣至夠? +

原帖由 juicy媽 於 12-07-21 發表
通常4人家庭,去5曰,兑幾多台幣至夠?
要睇下你地食野貴唔貴,買野多唔多,可以先㩒兩萬台幣,唔夠到時再㩒過,每次最高都只可以㩒兩萬

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章 畀面勳章

本月10日係台北桃園機場 ATM hk$1 = nt 3.83(已加恆生手續費hk15)

子爵府

我剛返黎三日,係台北都係ATM攞錢,
每次最多攞二萬台幣,但因為我用匯豐銀行提款,每日有二萬港元既額可提,
所以最多可以連續提三次二萬台幣,當然手續費要比三次,
但都好抵,因為即場查數係跨網工作要收手續費,所以我返到酒店用IPAD
查數,見每次兌返係$5200多少少,已連手續費,計返係約兑$3.84

子爵府

我第一次係台北機場攞,但個個港人都咁攞,所以無錢出,
好彩身上有台幣,出到台北市到處都有機,七仔都攞到錢

所以台幣一定要有少少跟身,去到台北就處處都攞到錢,
唔好大安旨意以為係機場攞就得呀!

子爵府

我一家四口去七日,包咗三日車,平均每日包車用約五千台幣,其餘食及買都係用多三萬台幣到

珍珠宮

牛年勳章 月餅勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

GCH 發表於 12-7-21 22:50
我一家四口去七日,包咗三日車,平均每日包車用約五千台幣,其餘食及買都係用多三萬台幣到 ...

即是不包車, 都差不多要三萬台幣左右!

子爵府

juicy媽 發表於 12-7-21 23:45
即是不包車, 都差不多要三萬台幣左右!
因為我地去六福村,入場費都幾貴又食火鍋,又勁買手信

公爵府

引用:我第一次係台北機場攞,但個個港人都咁攞,所

原帖由 GCH 於 12-07-21 發表
我第一次係台北機場攞,但個個港人都咁攞,所以無錢出,
好彩身上有台幣,出到台北市到處都有機,七仔都攞到錢

Thanks for sharing!!!我黎緊8月坐早機去,希望機場啲錢未比人拎晒

子爵府

回覆:銀聯向台灣atm攞錢

黎緊我星期五都去,請問台北機場邊度有櫃員機?

珍珠宮

Quote:juicy媽+發表於+12-7-21+23:45+即是

原帖由 GCH 於 12-07-21 發表
因為我地去六福村,入場費都幾貴又食火鍋,又勁買手信
我都打算去六福村玩,mud好高消費架?你係包車去?

公爵府

引用:黎緊我星期五都去,請問台北機場邊度有櫃員

原帖由 freshgreentea 於 12-07-22 發表
黎緊我星期五都去,請問台北機場邊度有櫃員機?
我上網盼資料話有
如果唔係7仔都有得拎

首頁
12345...6

尾頁

跳至