跳至

首頁

尾頁

大宅

用緊dr. brown奶瓶既問題

大家有冇發覺dr. brown奶瓶好難清洗呀? 我d奶瓶日日都用嬰兒洗潔精清洗完再蒸, 之後都仲發覺好多油漬咁, 你地會唔會呀 定係我隻奶粉好油呢

大宅

Re: 用緊dr. brown奶瓶既問題

我都係用緊... 不過冇妳講個d情況喎...
妳用邊隻奶粉呀 ? 我用A+

大宅

我都係用緊dr. brown, 無話有油漬喎~
反而早倫 奶撙D字甩色, 打去問原來之前有批貨有問題,
好在可以全部換晒新既!

你用電子蒸定用火, 會唔會d器具有油未清洗好

[/url]

伯爵府

我無哩個問題,不過我有奶撙D字甩色,咩可以換過晒去咩? 不過,我又有另一大問題,就係,成日漏奶,漏到我成手成地都係,好煩~~~
ky2005 寫道:
我都係用緊dr. brown, 無話有油漬喎~
反而早倫 奶撙D字甩色, 打去問原來之前有批貨有問題,
好在可以全部換晒新既!

你用電子蒸定用火, 會唔會d器具有油未清洗好

大宅

米水,
應該係個奶咀大呀... 可能妳洗既時候拮大左個孔呀,
留返bb大d至用... 依家換個細孔先啦

大宅

米水:
dr. brown承認之前有批貨有問題, 所以可以換!!!
我試過見到d甩左色既物料, '次'左係奶咀,
點知食唔食得落肚架!!!
你打番去你買果間shop, 問下呀!
我之前買左十幾個, 用過同未用既都可以換!

[/url]

大宅

麥連dr. brown既奶撙都有同樣問題咩,原來其他都係禁,我用的Tommee Tippee 奶撙都係一樣,都一樣D字甩色,同漏奶,仲唸住換晒D奶撙添!!!!

伯爵府

ky2005....咁我果d,凈係樽上d 字甩色jer~!

不過,妳唔覺得,佢支管好易入奶,跟住就會影響到漏奶咩?
ky2005 寫道:
米水:
dr. brown承認之前有批貨有問題, 所以可以換!!!
我試過見到d甩左色既物料, '次'左係奶咀,
點知食唔食得落肚架!!!
你打番去你買果間shop, 問下呀!
我之前買左十幾個, 用過同未用既都可以換!

大宅

我用電子蒸嫁, 不過我阿b食s26, 唔知會唔會係呢隻奶粉既關係呢, 我已經試過2隻唔同牌子既洗潔精但情況都係一樣. 話時話你地用咩牌子洗潔精等我都買黎試下, 睇下情況會唔會有好轉.

另外, 我都發覺阿b食食下奶既時候, 好多時個奶撙都會漏奶, 等我仲以為我個撙"拎"得唔好, 原來你地都有咁既問題呀...但話分2頭講, 阿b用左呢隻奶撙真係食少左風落肚既

男爵府

ky2005:
請打俾我!急~
該用戶已被刪除

首頁

尾頁

跳至