意見反饋
義工

婦女醫護 今日: 39|主題: 31422

跳至
(更正)我準備生bb,想睇鄧遠釗醫生, 各位媽咪對他有甚麼評價?

民房

國民生產總值:15

(更正)我準備生bb,想睇鄧遠釗醫生, 各位媽咪對他有甚麼評價?

我準備生bb,想睇鄧遠釗醫生, 各位媽咪對他有甚麼評價?謝謝!

別墅

國民生產總值:824

Re: (更正)我準備生bb,想睇鄧遠釗醫生, 各位媽咪對他有甚麼評價?

Hello!Fathermum :lol: 我都同你一樣,想問吓多D意見!你係唔係朋友介紹...
:-) :-) :-)

民房

Re: (更正)我準備生bb,想睇鄧遠釗醫生, 各位媽咪對他有甚麼評價?

hi mayluk818,

我朋友睇過佢,話唔錯,所以我想找他做婦科查檢,如果將來有o左bb,可能都會繼續睇佢. 但因為距離屋企較遠,所以會考慮一下. :lol:

洋房

國民生產總值:31

我睇過佢啦....都ok架...不過就太多人,就算make 左 appointment 都要等成個幾鐘! 同埋我上次我先生一齊去, 佢想陪我入去, 順便可以睇bb (照超聲波), 但護士唔俾入, 攪到我先生唔多開心!

男爵府

國民生產總值:9718

我e+都是睇佢, 不過覺得佢比幾年前(第一胎都是睇佢)有小許'馬虎'

別墅

830mama,你找佢開刀定順產,現在佢收幾?thank you!

男爵府

國民生產總值:9718

mayluk818,

我想都是順產先(第一胎都是), 現在每次覆診要HK$400(包照超聲波(可睇到4D)、葉酸、鈣片等).

至於開刀or順產之費用暫時未問, 所以不知道.

mayluk818 寫道:
830mama,你找佢開刀定順產,現在佢收幾?thank you!

別墅

國民生產總值:634

kitchan23 寫道:
我睇過佢啦....都ok架...不過就太多人,就算make 左 appointment 都要等成個幾鐘! 同埋我上次我先生一齊去, 佢想陪我入去, 順便可以睇bb (照超聲波), 但護士唔俾入, 攪到我先生唔多開心!

kitchan23,

你要係鄧醫生同你照超聲波時,話你先生想睇bb,佢照到4d後先叫姑娘call你先生入黎架
你下次試吓啦

民房

各位,

大家好!我已經去o左鄧醫生度做懷孕前檢查啦!過程好順利,比我想像中好(不是太尷尬), 醫生同姑娘的態度都好好!我都諗住第時有o左都會搵佢睇.

我想問下大家, 如果依家想有bb, 咁幾時開始吃葉酸好呀?
thanks!

大宅

國民生產總值:1216

各位媽咪:
妳地好!我十四年以已經搵鄧醫生,他就是幫我接生的醫生,我仔都十四歲了,現在都是睇佢,我剛在本月16日做完卵巢瘤手術都是搵佢做,現正休息,他手勢真好又有經驗!是個好醫生!放心吧!

民房

irenewan,

你好,聽你咁講, 我真係好放心啦! 謝謝!

大宅

fathermum,
妳放心啦!他的醫術很好,他是好有經檢的醫生,要對個醫生有信心自已才有信心!

子爵府

國民生產總值:11526

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

irenewan :
我同你一樣十四年前喎?當時我係浸會鄧醫生幫我開刀生阿女。
我覺得佢 ok 喎。
^.^

大宅

yanau,
真開心終於有人認同鄧醫生是個專業醫生,我14年前都是在浸會生的我就順產,我在今個月16號做卵巢血瘤都是鄧遠釗做手術,他真好手勢,一d都吾痛。每個人對醫生的感覺吾同,但我覺得鄧醫生一流!

別墅

irenewan:麻煩你我想問吓如果想開刀,鄧醫生會唔會話比你知點樣先係最平出院?因為我知佢係唔多出聲,所以驚到時唔知點 thank you

大宅

mayluk818,
妳可問醫生做這手術,什麼價錢,住大房及住幾多日出院時需要幾多錢。咁就o.k.的,他講的大約數好準的。不要驚醫生好好人的,有什麼問題都可以問,今次我做卵巢瘤我有什麼都問,他比我的約數都好準,他報給我的數還大過出院的數目多3千,所以他好有經驗的,放心!

別墅

irenewan:再次多謝你

大宅

國民生產總值:1230

引文:

kitchan23 寫道:

syu寫道:

kitchan23,
你要係鄧醫生同你照超聲波時,話你先生想睇bb,佢照到4d後先叫姑娘call你先生入黎架
你下次試嚇啦

咁幾時會照都4D,係o米一入去見到Dr.鄧就同佢講。
在之前我都是找Dr. 鄧做婦科檢查,
但因為之前有BK sister話老公無得入去,
有想過另找醫生的,不過我還是book了第一次產檢。

大宅

鄧醫生手勢好好架!他需然講野快

大宅

國民生產總值:1230

irenewan 寫道:
鄧醫生手勢好好架!他需然講野快?d,但好細心的,我生仔同做卵巢瘤都是他做,他經驗夠。他可以比老公及家人入的只要本人入?去,同醫生講就得架!放心一定可以入到去的!

Thank you irenewan.
另想請教Dr.鄧接生,會否選擇病房級別不同而診金有別呢?
我今日下午會第一次檢查,有點緊張

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.