育兒好物

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

newborn 用 Dr. Brown's

用闊勁長定廋勁?

民房

Re: newborn 用 Dr. Brown's

我用闊

民房

Me too!!!!

禁止發言

大宅

畀面勳章

我都係用肥樽!
我想問下各位用邊隻煲消毒,我用火烚,想買個電煲,但唔知邊隻可以一次過烚多d呢?

洋房

Care ($319) / Avent ($500幾) 都係一次過烚6個肥樽.

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

到 BB 大d, 你地會唔會比佢用番廋樽?

大宅

點解個個都用肥樽既??
我bb出世開始用左廋樽添∼
其實肥樽同廋樽有咩分別?
我見我買的肥樽都是8oz,廋樽就有8同4oz,
所以只開廋樽用∼

[/url]

大宅

Their functions are the same...just that wide necks are for breast-feeding babies..and regular necks are for babies who have been using regular neck bottles (like Pigeons etc.) before switching to the Dr. Brown's. Both have 4 oz and 8oz wor..

大宅

我個B都係用瘦奶樽,"jar"得好o的冇咁"支力",肥奶樽要劈大o的隻手,哈哈

純屬我個人意見~

大宅

請問呢隻牌子好唔好用呀? 闊樽係咪Avent煲都啱用呢?

大宅

畀面勳章

其實我都唔知自已當初點解揀肥樽???

男爵府

ky2005:
請打俾我!急~

別墅

請問你地一個b會準備幾多隻奶樽??幾多個大幾多個細??

複式洋房

can you tell me if Dr. brown is good?? I heard their air system is great but very complicated to wash all the parts inside..is it?

大宅

我都用dr. brown肥樽呀!
我因為覺得肥樽得意d,所以咪買肥樽law,不過d配件係複雜d,洗時麻煩d,但我個女又真係好少嘔奶!
我都係用Avent蒸煲o黎steam奶樽,買6大2小啦,細樽(4安)可以比bb飲水ma,同埋bb飲水易"續"親,第時食奶o既大樽換o左2號咀,飲水o既細樽可以繼續用1號咀

不過我覺得瘦樽好d,因為帶出街慳位d,同埋可以同其他用品配合到,好似果時我想pump d人奶出o黎之後用返dr. brown個奶咀比bb飲,但肥樽個奶咀係砌唔到law!(係唯獨佢唔得)

男爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章

我係用瘦樽架...真係慳位好多ar....
2/6/2005 : 2.59 KGS8/6/2005 : 2.66 KGS15/6/2005 : 2.72 KGS20/6/2005 : 2.86 KGS4/7/2005 : 3.33 KGS12/9/2005 :4.78 KGS   57CM23/9/2005 : 5.16 KGS  60CM27/10/2005 : 5.53 KGS 61.5CM14/11/2005 : 5.52 KGS 63.5CM13/2/2006 : 6.37 KGS

洋房

Dr Brown 個奶咀係咪好似 pigeon 同 avent 咁,一倒轉

男爵府

2019勳章

Dr brown very good ar. My babies use piegon, nuk but still not good ar.

別墅

有媽媽報料話Dr. Brown's奶樽d字甩色,有無媽媽有相同情況??

首頁

尾頁

跳至