意見反饋
義工

嬰兒醫護 今日: 11|主題: 77869

仁安做oscar曾否有出錯呢?

複式洋房

國民生產總值:130

仁安做oscar曾否有出錯呢?

做oscar是在13週前做, 但我臨急抱佛腳走去找仁安冼世源醫生為我加籌做度頸皮和驗血, 因為我度的時候巳13週4了,準確嗎? 當時冼醫生話未必度倒, 他對我說盡量嘗試度, 後來他說用香港的計算方法來為我度, 結果bb度出來的頸皮是沒有加厚和正常的, 驗血又正常冇問題, 但我擔心有否出錯呢?

複式洋房

國民生產總值:153

Re: 仁安做oscar曾否有出錯呢?

其實做test 都是為了安心, 如果現在是 normal
你就安心的照顧個肚
做任何test 都有一定 % 的誤差, 世事沒有完全
至少錯誤的機會點都少過正確
再唔係你可以找多幾個有經驗的產科醫生問下都得
你開心bb 就開心, 我都是甘同老婆講

子爵府

國民生產總值:11552

子爵府

我都係冼世源做oscar,bb出咗黎都ok!! 呢個醫生好多人搵佢生o架!! 我估都唔會太差!

heheha,不要擔心太多啦!! 好好享受懷孕既日子,bb好快會同你見面啦!!

複式洋房

國民生產總值:130

CurtisBB 寫道:
我都係冼世源做oscar,bb出咗黎都ok!! 呢個醫生好多人搵佢生o架!! 我估都唔會太差!

heheha,不要擔心太多啦!! 好好享受懷孕既日子,bb好快會同你見面啦!!

其實我bb巳在34週出左世了, 而家有1個半月大, bb女都好靚女, 眼大鼻高, 而且好深雙眼皮, 不過她成日伸懶腰和睡覺, 成日睡覺醫生話是早產嬰的自然現象, 而家巳經多了時間睜開眼了, 我老公話個女成日伸懶腰係唔係傻的, 他講笑這樣講即是痙攣, 後來使我突然想起這個唐氏綜合症的疑惑了!如果想知bb是不是怎樣知道呢?說我知可不可以?

子爵府

heheha, 我之前其實重擔心過你,我係37週既時候,我返去診所覆診,醫生問我bb郁我多唔多 (1小時有無幾次)? 我就話無 (1"就"有幾次就差唔多),之後醫生要我係診所駁咗部機檢查,report出黎唔係咁理想 (郁得唔夠)。醫生叫我食完晚飯再入仁安check過,個幾鐘頭之後,姑娘聯絡咗醫生,醫生叫我開始停水停吃,準備第二朝開力,醫生解釋就話怕bb有其他問題 (臍帶),而且又足月了,所以開刀都無問題。我當時好驚,好驚bb焗親。
第二朝,醫生同我講話尋晚半夜既report又ok,問我想唔想開刀,我就費事夜長夢多,bb早d出黎好過 .... BB終於出咗黎啦!! 都有7磅呀!!好開心!!到而家已經7個幾月,好精精靈靈 ... 而且成日都唔訓覺呀:-(
bb細個既時候係咁o架! 成日訓..未食完奶又訓!! 佢地未適應出黎既生活呀! 遲d會好d架!! 唔好太擔心啦!

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.