跳至
[元朗區] 討厭的雀屎

首頁

尾頁

伯爵府

2019勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

討厭的雀屎

我住係鄉村屋,架車泊係露天,D雀糞搞到我很煩,每天要洗幾次車和露台欄杆,D雀喜歡係度呵,我已將架車泊係不同位置,D雀最喜歡係兩邊倒後鏡、後備車呔、車頂行李架,而且不是呵少少果隻!我老公試過係倒後鏡分別縛2隻燒烤叉,叉尖向上,車頂架兩邊和後備車呔縛膠袋,D膠袋飄
大帽山下某條村落黃色的小屋,住有羊爸爸ammy、羊媽媽sandy、羊哥哥reego、羊細佬ricky!

珍珠宮

Re: 討厭的雀屎

我都好煩.....
露台,架車有雀 c 就梗,最最最慘d雀住左係我房個冷氣機位,我個度d 設計係有石屎封住冷氣機位,想趕佢地走都唔得,想清潔又要成架冷氣拆出黎先得 冬天唔開冷氣都好d,夏天開冷氣真係好驚
真係唔知點算好
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

複式洋房

試吓吊d 唔要cd,因我看報紙專家教,因cd有風吹有不同返光雀不會接近

大宅

哎呀!我都有此煩惱,oD雀好奇怪,隔離左右的車都無咁多,偏偏我架車車尾日日都中最多,正考慮起車蓋...
家o下禽流當道,大家洗車時小心,記住帶手套,有雀屎部份最好用49:1漂白水開稀清洗,完畢後清潔用品亦最好先浸o下.

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
K2學英文 ... 2 3 4 5 6 .. 8