跳至

首頁

尾頁

大宅

想請問大家多數同bb打六合一, 定五合一針?

如題

大宅

Re: 想請問大家多數同bb打六合一, 定五合一針?

我都想知呀!我問過健康院,佢緊係叫我哋帶bb返健康院打,就算唔幫襯健康院,個醫生叫我打5in1唔好打6in1。

大宅

好媽媽勳章

hi,

想問六合一同五合一有咩分別,同健康院所要求定期要打有無相同????

大宅

詳細資料
http://www.baby-kingdom.com/promo/capa/page4.php

大宅

My醫生also叫我打5in1唔好打6in1. He explained that it's because the scheduled time for 6in1 injection is not ideal for the babies.

大宅

ETHome,

It's been schedulled for my bb to have 6 in 1 injection on Sunday, now I don't know whether I go for it or the 5 in 1? What do you mean by not ideal for the babies?

大宅

我問過健康院d姑娘, 佢地話打五合一就ok喇, 因為第6支係肝炎針, 在健康院打的.

子爵府

我同bb打6合1.

大宅

我bb打五合一, 因為佢响一個月大時已經响健康院打咗第二支肝炎針.

大宅

如果我BB未打第二針肝炎針,咁打6合1或者5合1都可以???我都打算俾BB係私家醫生度打針,不過,個姑娘話係5合1同6合1加埋一起噃~

大宅

6合1 includes 第3支肝炎針, not 第2支... so you can still choose whether to 打六合一, 定五合一針 even 已經响健康院打咗第二支肝炎針.... but my doctor suggests me to 同bb打五合一針 instead.

CherryIce 寫道:
我bb打五合一, 因為佢响一個月大時已經响健康院打咗第二支肝炎針.

首頁

尾頁

跳至