想生BB

跳至

首頁

尾頁

公爵府

如果真係有左會唔會肚痛?

我近哩一兩個week成日都覺得個肚陰陰痛呀(如似扯住扯住),係咪如果真係有左唔會咁架? 因為我生第一個時無咁架

複式洋房

Re: 如果真係有左會唔會肚痛?

我岩岩有個時都係咁GA!!
E生話我緊張WO!!
不過3個月G後就冇LU~~
http://hk.myblog.yahoo.com/bb_shusie 睇下la!!!

複式洋房

我岩岩有個時都係咁GA!!
E生話我緊張WO!!
不過3個月G後就冇LU~~
http://hk.myblog.yahoo.com/bb_shusie 睇下la!!!

大宅

請問個肚係幾時開始痛?在dodo後幾日嗎?
因為我已經陰d陰d痛咗一個禮拜,但等緊bingo,睇e生都唔知點講?

別墅

我排卵dodo後有痛了2日,跟住到day 23開始扯住扯住痛,我記得陀第一胎時係咁,但我怕今次係自己心理作用,我今日day 25 check了-ve :-(

大宅

whmk,
don't :-( la, how many days is your cycle usually? maybe waiting few more days ah

for my 1st child, i didn't feel any stomache . (maybe didn't remember at all)..

別墅

我之前cycle好混亂,最近呢2個就28day 一個cycle,希望今個月會一樣,我會盡量等到day 29先再check。

民房

我想問下係個肚邊個位痛架你??
我上腹痛得緊要d,但驗小便4次都冇.個e生都唔知咩事

別墅

我係成個肚都會扯住扯住痛。

你驗了4次都唔無,咁你m遲了幾多日?如果遲了很久未黎,又小便都check唔到,不如去驗血,聽聞好準。

民房

我都係成個肚扯住黎痛..諗住睇中e把脈~應該準d.
同埋呢幾日個肚突得好緊要..著牛仔褲勁唔舒服.
但又check唔到. 唉. 都唔知點算好.

男爵府

我想問下DAY既日子係由邊日開始計架?我成日聴你地話DAY幾DAY幾??是否由MC既第一日起計??

我問過EC,佢話要有左足一個月先可以把到脈!唔知係咪真既呢??
[img]http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers

別墅

kristyyy,
me 2,又係成個肚扯住黎痛,同埋呢幾日個肚突得好緊要..著牛仔褲勁唔舒服。瞓覺時要側睡,唔係個肚唔多舒服。你究竟m遲了幾多日?

jo@pong,
yes!mc 既第1日起計。

民房

哎. 我同你一樣呀. 但琴晚我打平個人黎訓.今朝個肚無咁突喇喎. 同埋可能因為勁肚餓個肚好空.,.

我上個月有黎架....不過都係遲左2個week黎,同埋係少到好似第一次黎m咁, 醫生就話可能係假經....

中醫師公會會長關之義指出,懷孕女性的脈象相對平和順滑,流利如摸珠鏈,即可初步判斷為「喜脈」
睇下自己係咪?? :-P

首頁

尾頁

跳至