產前產後

跳至

首頁

尾頁

別墅

食好定唔食好, 請比d意見

其實點分自己係寒低定熱低, 我依家就黎34週, 我阿媽叫我食d去胎毒既野, 佢話到生時會快d, 有冇根據, 有冇媽咪係冇食, 生阿b時都好快, 而bb皮膚都好好, 我真係驚太早食阿b會早出黎, 好矛盾, 唔知食好定唔食好, 請比d意見

男爵府

Re: 食好定唔食好, 請比d意見

seeci,
我第一胎時臨生都有食腐竹薏米糖水同飲豆漿等涼野, 結果我由見紅至生都係用左3個半鐘, 唔知有無關係呢?!

我依家第二胎都33週了, 我已經開始食緊涼野啦! 妳唔好食得太過份咪得囉!

禁止訪問

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章

我第一胎時過左28週就慢慢開始食涼野,不過就唔係太多.
我有食下西瓜,白蓮so煲雞蛋,芝麻糊,腐竹蛋糖水,龜苓膏.......
但我就唔覺易生d,11:00入產房17:00先生.

我覺得除食涼野之外真係要做多d產前運動,應該幫助大d.

「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

男爵府

zzoe,
妳可以好似我咁33週開始食, 唔駛太早食架!

洋房

食少少無防, 都唔會因為食少少就出黎, 萬一真係嘅都生得舒服d, 我bb係8月出生, 當時可以食好多西瓜, 所以只係入咗去唔知有無半個鐘就出返黎, 生個時都係用咗三次力就攪掂, 一下係見到頭頂,一下係出咗個頭, 跟住第三下就係肩位,姑娘就順住用力 "蚊"佢出黎, 咁妳個係咪好容易呢?
記住到時加油呀

伯爵府

我係你實生多個
bluecheunghk 寫道:
食少少無防, 都唔會因為食少少就出黎, 萬一真係嘅都生得舒服d, 我bb係8月出生, 當時可以食好多西瓜, 所以只係入咗去唔知有無半個鐘就出返黎, 生個時都係用咗三次力就攪掂, 一下係見到頭頂,一下係出咗個頭, 跟住第三下就係肩位,姑娘就順住用力 "蚊"佢出黎, 咁妳個係咪好容易呢?
記住到時加油呀

複式洋房

食涼野唔只係清胎毒,原來仲可以易d生架?
http://www.glittergraphics.us" target="_blank">[/quote]

男爵府

我都係用左3次力就生完, 姑娘都讚我叻女, 第一胎咁快搞掂!
我諗食涼野係會有d幫助的!

洋房

話個秘密妳知呀, 我已開始計劃啦, 我個囝囝好鍾意bb或小朋友, 佢成日都叫我生個弟弟比佢, 我話如果生咗妹妹咁點呀, 佢話無所謂啦, 都可以啦, 但係佢只係一個4歲半, 好老餅呀。

首頁

尾頁

跳至