意見反饋
義工
[2005年] 邊隻bb機好用? 即係好似對講機, 一個放bb房, 一個放自己房聽到聲果d.

侯爵府

國民生產總值:22822

邊隻bb機好用? 即係好似對講機, 一個放bb房, 一個放自己房聽到聲果d.

?-( ?-(

子爵府

國民生產總值:10397

Re: 邊隻bb機好用? 即係好似對講機, 一個放bb房, 一個放自己房聽到聲果d.

之前都打算買, 驚BB喊我唔知
不過唔知點解, BB同媽咪心靈感應問題
次次BB有什麼聲氣, 都係我第一個聽到, 屋企人話我地都聽唔到你甘快既
所以最後都無買到, 朋友買左都話無用
以上是本人小小愚見

公爵府

國民生產總值:27622

Re: 邊隻bb機好用? 即係好似對講機, 一個放bb房, 一個放自己房聽到聲果d.

我都覺好似同 bb 有心靈感應咁, 佢細細聲 or 郁吓都會 feel 到, 第一時間會去睇吓

複式洋房

國民生產總值:387

I thought about buying one too....still thinking...

Mainly to monitor her when I'am downstair and to make sure she has heart beats.

子爵府

住樓上樓下真係要買啦
點心靈感應, 隔甘遠真係要買呀
Luyimama 寫道:
Mainly to monitor her when I'am downstair and to make sure she has heart beats.

子爵府

貓貓媽咪,
好彩有你陪我
初時我仲e為自己神經過敏tim
即真係有心靈感應啦
你bb大左好多啦同之前張相唔同晒啦

複式洋房

國民生產總值:250

My friends bought me two sets both are "CARE" Brand. They are good, but I suggest you buy the one with Bear because it can also be used as night light.

I usually turn on at night but you have to prepare that is very sensitive, even BB has small sound you will hear.

大宅

國民生產總值:2703

貓貓媽咪 寫道:
我都覺好似同 bb 有心靈感應咁, 佢細細聲 or 郁吓都會 feel 到, 第一時間會去睇吓

me too.

男爵府

國民生產總值:6770

講得冇錯, 朋友買左都覺得冇乜用, 所以佢借左比我, 我用左 2 日都覺得冇用, 基本上佢少少聲我都已經起身睇佢, 可能真係有心靈感應.

Addfish 寫道:
之前都打算買, 驚BB喊我唔知
不過唔知點解, BB同媽咪心靈感應問題
次次BB有什麼聲氣, 都係我第一個聽到, 屋企人話我地都聽唔到你甘快既
所以最後都無買到, 朋友買左都話無用
以上是本人小小愚見
[/url]

公爵府

魚魚,
我唔覺得係神經過敏架, 佢起我地個肚度出黎架嘛, 佢有 d 咩野 e 郁我地都 feel 度唔出奇呀
由奇係我個仔, 我點解順產改為開刀咪之唔係佢話比我知佢唔夠位出同佢條臍帶打左結 lor 唔係佢早幾日我覺得唔妥入院, 可能我到 last min. 都係打算自己生就大件事啦 學我 e生話齋 bb 有 d 咩就會比個signal 你, 所以心靈感應緊係有啦, 我而家都好信佢咁講架
係呀, 而家基仔大個左好多啦 又肥美又白滑, 好想一啖啜左佢落肚
qq 都係呀, 大個左好多, 個樣都唔同哂啦 :mrgreen:

大宅

國民生產總值:1842

好媽媽勳章

我個仔同工人係隔離房訓而我又會關門, 所以買左個chicco既baby monitor, 好好用..同埋朝早我返左工, 有時工人係廚房做野我都會叫佢放係廚房, 有咩事都知道!

侯爵府

唔該媽咪們~

我而家同bb同一間房就唔使用, 都係佢稍有小小郁動我都醒, 但遲小小佢要搬番佢自己房瞓, 咁我又唔想工人同佢一間房瞓, 所以要買囉.

子爵府

貓貓媽咪,
你誤會我意思啦 :tongue:
見你甘寫我先知自己唔係神經過敏, 因之前湊QQ-大仔我係好C緊張, 老公叫我唔好甘神經質 GG-細女 HAHA
原來我估既係岩, 有人bella 陪我一樣都會同BB有心靈感應
我又捨得話你神經過敏姐

大宅

國民生產總值:1842

好媽媽勳章

minimon,

你個bb隻眼好大好得意呀!!!

公爵府

魚魚,

係你誤會左我意思就真 我係贊同你咁講我地同 bb 有心靈感應, 唔係神經過敏呀, 係咪我表達能力有 d 問題呢 ?-(
sori, 我攪錯左係 gg 唔係 qq
我咪就係 bella

侯爵府

lanlanmami,

多謝呀~ 希望佢keep到啦, 唔係女仔幪豬眼就... :mrgreen: :mrgreen:
lanlanmami 寫道:
minimon,

你個bb隻眼好大好得意呀!!!

男爵府

國民生產總值:5671

Baby monitors 都有幾類, 據我所知既有trace heart beat 的帶 (around the baby's body); 只有聲既baby monitors 和 有影象既baby monitors (好似電視咁既),
我用 Philips 黃色個隻! 有時付近既人用同一款baby monitor 同一 channel 既話有可能jam 線, 我朋友試過聽到佢neighbour 既bb .....因為佢地都係用同一款和同一"貧" 律~~~~ 我覺得Philips 幾好用!

大宅

國民生產總值:3140

me 3
shuimao 寫道:
[quote]
貓貓媽咪 寫道:

me too. [/quote]

子爵府

貓貓媽咪=BELLA
haha 我記得你係bella, 之前你同我講過你係bella唔係準媽媽嘛
是旦啦, 大家無誤會就好啦

公爵府

Addfish 寫道:
貓貓媽咪=BELLA
haha 我記得你係bella, 之前你同我講過你係bella唔係準媽媽嘛
是旦啦, 大家無誤會就好啦

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.