自由講場

跳至

首頁

尾頁

版主

2019新春慶豚圓 2019勳章 夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

生bb做禮

想問下, 如果朋友生左bb, 咁我去醫院探佢地, 查實應唔應該做禮? 因為我知朋友媽咪都幾迷信下, 我係咪應該等到過左十二朝至做禮?
請各位指教!

大宅

Re: 生bb做禮

滿月果日,如果人家有請你去飲彌月酒/食飯,你到時先送禮.
再者,就係過左12朝先送.

男爵府

2018復活節勳章

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

版主

2019新春慶豚圓 2019勳章 夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

水晶宮

2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

魚生 寫道:
我生bb你做咩禮俾我呀?

你幾時生架,我打鑊「金」俾你架!

男爵府

2018復活節勳章

買尿片\生果\即食燕窩etc 如果你同個friend好熟問佢要咩 lo!

no need to give gift cheque unless she invites you for 滿月酒

水晶宮

2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

去醫院探佢就買片啦,實有用,到佢擺滿月酒就送禮囉!

象牙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

前嗰排都送咗bb禮, 金器同現金, 如果佢唔擺滿月我就冇諗住送嘢.

首頁

尾頁

跳至