在職全職

跳至

首頁

尾頁

民房

有沒有小朋友今年9月升中一的在職媽媽,請進一齊傾下呀!

每天一放工,便用最快速方法飛奔回家,是要為阿女跟功課、做練習,有時阿女又不合作,很煩。
[img align=right]http://members4.tsukaeru.net/hasu/ture/keroro.jpg[/img]

公爵府

Re: 有沒有小朋友今年9月升中一的在職媽媽,請進一齊傾下呀!

係呀, 我叫個女溫書都好辛苦呀, 一咪話知道, 轉個頭見我去沖涼, 入廚房就上網, 我都比佢激到我彈起

複式洋房

Re: 有沒有小朋友今年9月升中一的在職媽媽,請進一齊傾下呀!

各位靚媽,

真係你急, 佢地吾急~真激氣~!
我個女, 明年9月讀中 1 ,

男爵府

Hello Hello,

喺呀, 有個9月升中既女, 放工後踩雪屜咁番屋企, 仲趕過番工!!!

男爵府

有有有 !!

你地全是亞女 , 我個件係仔喎 ! 岩唔岩
咁你地又係唔係全是在職媽媽 ??

你地亞女的學校有無叫你地 , 補11歲兒童証影印本給學校作紀錄呢 ??
快樂取決你主觀的心  不在決定於客觀的事

男爵府

Hello HPChingchingma,

我喺全職媽呀, 你講起, 阿女學校都冇叫比11歲兒童証影印本喎?! 今日阿女都啱啱12歲囉!! 呀, 好似仲要換學童八達通!!

男爵府

HELLO

上星期交左了 ,

咁就 EE 祝囡囡 12 歲

[size=x-large]生日快樂

[size=x-large]心想事成

:-P :-P :-P :-P

大宅

各位媽媽:

為了7月的泒位,你們有沒有坐立不安或很擔心呢?
我經常有這種感覺,也擔心第三次報分試阿女會否o.k.

做人媽媽真是艱難。

洋房

各位媽咪你地好呀!!
我個仔又係9月升中一,請問各位對黃大仙區中學有嘜意見呀?因為個仔成績麻麻地,幫佢報左「自行」,但由擔心有無報錯呢? 真係難為了媽媽!! :-(

男爵府

Thank you HPChingchingma!!

琴日阿女切生日旦糕時許咗個願, 唔知喺唔喺希望升到間好中學, 不過呢個就一定喺我地呢度個個媽媽既願望啦!!

HPChingchingma 寫道:
HELLO

上星期交左了 ,

咁就 EE 祝囡囡 12 歲

[size=x-large]生日快樂

[size=x-large]心想事成

:-P :-P :-P :-P

男爵府

Ching-Ching>>
終於有個男仔仔陪啦 !!!!
你又係有個 ching ching ??

講下點報錯呀 ??
是覺得中學唔係咁好 ??
黃大仙 英中幾多嫁

stmummy >>
好快又到我仔仔生日喇 !
我諗願望都係果個 .

joylam >>
我正望緊亞仔上, 上 , 上

男爵府

stmummy 寫道:

喺呀, 有個9月升中既女, 放工後踩雪屜咁番屋企, 仲趕過番工!!!

stmummy >>
我以為你是返工..

男爵府

HPChingchingma,

喺呀, 我喺要返工既全職媽嚟架!!

[quote]
stmummy 寫道:

stmummy >>
我以為你是返工..[/quote]

珍珠宮

我大仔都係今年9月升中一

我係在職mami, 不過佢個班好少功課, 我request 佢要finished 功課同溫佐第二日ge dictation sin可以落街打basket ball, so me only need 半hrs check佢做齊未同溫好書未就tak

lai 緊ge 程分試me都好緊張, 諗住1個月前開始同佢溫lor :-( :-( :-(

男爵府

stmummy >>
吓 !
唔明呀 ?-(
返工唔係叫 " 在職媽媽 " 咪

布甸仔媽媽 >>
hello !!
你好 !
好開心

我成日想 bk 好鬼多 20幾已做媽媽的會員添 .
原來都有不少大仔媽媽既
程媽從此不再孤單了 :-P

珍珠宮

布甸仔媽媽 >>
hello !!
你好 !
好開心

原來都有不少大仔媽媽既

程媽,

hi ~ 你好 me係在職ga ~

可能我細仔細ma.....所以同佢地 d young mami都傾tak埋欄ga

複式洋房

hello , 我都是有小朋友今年9月升中一的在職媽媽,
我日日都趁頭趁命咁生活..... :-(

男爵府

HPChingchingma,

sorli 呀 , 喺 typing error, 可能我想話我喺全天侯既在職媽媽!! 放咗工又趕住返屋企果份!!

喺呀, 呢樹比例上啲細仔媽媽喺多啲架, 小學雜談 active 過初中教育好多都 feel 到啦!!

寫道:
stmummy >>
吓 !
唔明呀 ?-(
返工唔係叫 " 在職媽媽 " 咪

布甸仔媽媽 >>
hello !!
你好 !
好開心

原來都有不少大仔媽媽既

男爵府

我亞仔在 四月中至考最後果個呈分試 ,你地幾時 ?

想知自行申請中學面試後 , 是否好夕中學是等這個試成績出了後 , 才揀選合適學生 ( 指按成績次第而言 )呢 ?

珍珠宮

我大仔就3月尾考last 呈分試

好似係等埋ne次呈分g後就chi個小朋友係ben個band同埋個成績次序lai call 面試

首頁

尾頁

跳至