嬰兒食譜

跳至

首頁

尾頁

別墅

bb五個月大了,想問6個月係咪最好轉2號奶粉呢?thx!

請指教!

珍珠宮

Re: bb五個月大了,想問6個月係咪最好轉2號奶粉呢?thx!

唔一定要轉,1號易消化,繼續飲仲好!!
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

Re: bb五個月大了,想問6個月係咪最好轉2號奶粉呢?thx!

我bb8個月, 我問醫生, 醫生話外國bb無咩2,3,4號奶粉, bb食nb奶粉食到1.5歲左右就飲鮮奶, 佢話nb奶粉可以食到2歲都得, 係奶粉商要賣廣告先有咁多唔同奶粉,
我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

別墅

哦!即係1號奶粉吃到一歲都可以?!
唔該晒各位!

複式洋房

2號奶粉含有唔同的營養,同一號奶粉的份量有少許差別,2號奶粉有d會加多左紅蘿蔔素,有些的份量會加多少少蛋白質。 不過唔一定六個月即刻轉,可以Late, 但唔可以早轉呀!

首頁

尾頁

跳至