夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 香港女仔有幾好?

香港女仔係最好,因為佢0地多數自己會出0黎做0野搵錢,而大陸或者台灣0的女仔多數唔駛做0野,只係識得問老公

侯爵府

[quote]
francojoan1219 寫道:
香港女仔係最好,因為佢0地多數自己會出0黎做0野搵錢,而大陸或者台灣0的女仔多數唔駛做0野,只係識得問老公

複式洋房

Totally agree.

複式洋房

Totally agree.
OneTwoThree 寫道:
香港女仔咁強咁剛完全都係香港男人做成, 皆因佢地唔夠man乜都要人同佢地做, 洗衫、煮飯、湊仔、返工、接送返放學、教小朋友、做家務、處理家裡鎖碎事、夜晚仲要做房事.......男人除左返工, 你話有邊樣會同女人一樣, 成日埋怨香港女仔唔夠溫柔, 大佬呀, 唔該你搵個台灣or內地女仔做哂呢d野, 睇吓佢仲會唔會咁溫柔咁對你啦, 正一得閒死都唔得閒病, 亨溫柔香都要付出代價嫁.....老婆乜都唔洗做, 要幾溫柔有幾溫柔啦, 上面個d唔係日日要服侍你梗係溫柔啦, 懵佬!!

別墅

侯爵府

講得好!!

7.前者五百呎樓同你慳到似隻狗:後者五百呎樓嫌細唔肯入門口。
我真係慳到似隻狗呀!! :-( :-(
該用戶已被刪除

複式洋房

totally agreed

珍珠宮

焯媽媽 寫道:
我想香港女子有一樣不夠好.....唔夠爹!!

應該係話唔夠溫柔ar!

禁止訪問

睛靈勳章

禁止訪問

複式洋房

好不公平 ,大陸女人并不是你想像中這麼差 . 你描寫的大陸女人似乎似雞多一點 ,你找香港雞也是一樣 .

男爵府

可能係有d唔公平, 但大陸女人俾人印象的確係咁又或者做人2奶, 正印落到黎唸住唔洗挨做少奶奶, 呢d或者太多太深入香港女人既心, 我都承認有d大陸太太落左黎都會好好, 但唔好多過好, 香港女人有咁既想法係在所難免....

maggiezhong72 寫道:
好不公平 ,大陸女人并不是你想像中這麼差 . 你描寫的大陸女人似乎似雞多一點 ,你找香港雞也是一樣 .

子爵府

畀面勳章

香港既男士你地要反醒下啦, 我地d香港女仔有強既又得, 要做家頭細務既又得, 你地又得唔得丫?? 其實我地可以咁堅都係多得你地d大帝所賜架~~~

大宅

凡此類立論必有例外。老實講,我見過的大陸女人,多數不比所謂香港女人差。有學養,待人真誠,好客,疼小孩疼老公,安分守己...印象中好像只有一個很貪小便宜。

我覺得對所謂新移民的批評,並沒有什麼科學支持,只是一般人都喜歡對別人硬加標籤,以示"我們"比"他們"好。
laughin' to keep from cryin'

複式洋房

我都相信大陸同香港女人都有好有唔好, 其實唔應該話係大陸同香港女人既分別, 應該係正印同二奶既分別可能會好啲 但我都好認同香港女人嗰part, 由其是我都係為咗五百尺層樓慳到似隻狗同大肚返工做到嘔!!

男爵府

wawamama 寫道:
凡此類立論必有例外。老實講,我見過的大陸女人,多數不比所謂香港女人差。有學養,待人真誠,好客,疼小孩疼老公,安分守己...印象中好像只有一個很貪小便宜。

我覺得對所謂新移民的批評,並沒有什麼科學支持,只是一般人都喜歡對別人硬加標籤,以示"我們"比"他們"好。

totally agree!!!

洋房

該用戶已被刪除

子爵府

畀面勳章

十分同意!
NaughtyLuiLui 寫道:
寫得好好!

首頁

尾頁