跳至

首頁

尾頁

民房

請問粉嶺有邊間全日制的N1好?

想請問華明邨的明愛崇德社幼稚園好唔好?
是否活動教學? 另外祥華邨的
東華三院袁何惠琼幼稚園又好唔好?
因我想自己接送返學, 又要返工,
所以想搵間全日制的N1, 但又唔知邊間好?
請各位俾D意見! Thanks !

公爵府

Re: 請問粉嶺有邊間全日制的N1好?

祥華邨的東華三院袁何惠琼幼稚園 ===> 呢間係冇n1架, 只有k1, 即最細收2 years old + 8 months

華明邨的明愛崇德社幼稚園====> 我唔係好清楚呢間

我覺得嘉福浸信會好, 係北區呢版有個 "嘉福浸信會的家長們入來傾下啦" topics, 如有興趣, 你可以去問問已讀緊的家長們資料. 據我所知佢地會係2月20幾號interview 06年8月入讀n1的小朋友啦, 如要報名, 就要快d 啦.

民房

唔該晒你呀rabbitpiggy, 我已去了"嘉福浸信會的家長們入來傾下啦"睇過, 但嘉福無得延展, 我放工要7:00先返到黎..... 唔好意思呀, 應該係祥華村的東華三院洪王家琪幼兒園,
唔知好唔好呢? 易唔易full呢? 因為要20個月先可報名,
但我今個月先18個月, 有排等......

大宅

曈曈媽,
我兩個小朋友都係東華三院洪王家琪讀書,好好呀!老師們好有愛心,對家長的詢問亦會好詳細解答。最緊要係會有免費的course俾家長上的,是關於育兒的問題,所以這所學校除了教導小朋友外,亦會對家長們有適當而體貼的支援呀! 今年好似已經full左,唔知9月有無位呢,不過你放心,如果你係無人湊而需要入學,學校會作出特別的安排呀!
電話no. 26761308,你找龔老師(副主任)傾下啦!

民房

我個仔以前讀華心邨香港保護兒童會聖誕老人愛心粉嶺幼兒學校.佢係幼兒院(N1-N4),2歲就可以入讀.返學時間
9:00-4:30.可以延展到晚上8:00.不過延展要比$15/HR,由晚上6:00開始計!早上8時許可返學.你最好打電話去CHECK一CHECK!
電話:2676 4000
希望幫到你啦! :-P

首頁

尾頁

跳至