意見反饋
義工

想生BB 今日: 15|主題: 99803

兩次小產,驗血各項OK? 有無其他BK sisters 有similar 經驗,後來有成功生BB?

複式洋房

國民生產總值:456

兩次小產,驗血各項OK? 有無其他BK sisters 有similar 經驗,後來有成功生BB?

我三年半前移民了,結婚后差唔多兩年開始努力生 BB , 但不順利,兩次小產,好唔開心。:-(
1st 小產(7th week) 因為bleeding 好嚴重,所以做手術 D&C。第二次(8th week),不用做手術,驗血做了各項檢查,說沒問題。身邊D friends 都順利生小孩,幾個幾個咁。都唔知talk to who....
M come 一向唔準, 流產後cycle越來越長, 差唔多40days, Period 約 2-3 days。家下近36歲,真擔心 , worry.
有無其他BK sisters 有similar 經驗,後來有成功生BB?

複式洋房

國民生產總值:293

Re: 兩次小產,驗血各項OK? 有無其他BK sisters 有similar 經驗,後來有成功生BB?

ai ya......... how come you are so bad luck, miscarriage twice ?!

I only miscarriage once. don't worry too much.

Do you go to see doctor??? I think you need advice from Doctor.

大宅

國民生產總值:2718

醒目開學勳章

Re: 兩次小產,驗血各項OK? 有無其他BK sisters 有similar 經驗,後來有成功生BB?

pigpiglau,

我都小產過兩次,1st小產(8th week)bb停止心跳,要做手術,
2nd (8th week)bb無心跳,但自然流產.
西醫估計係賀爾蒙唔夠,所以今次知道有o左就睇西醫打針.
現在已經懷孕19weeks,一切正常.
我都明白會好擔心,但係放鬆心情可以容易d有bb o架!
努力!加油呀!!

別墅

國民生產總值:841

我在01年生了大仔, 一直以為如果再要bb一定好易...在04年10初及12月尾, 我先後小產了2次, 都是在8週出血及無心跳...4個月後搵中醫調理了一個多月, 就有了bb, 現在快滿月啦....我想你現在唔好心急, 專心調理好身體再試過.

複式洋房

國民生產總值:456

謝謝各位的分享。我會放鬆心情等候,調理好身體。我有make 花膠湯咁。
If bingo, my doctor said will give me injection,我想會好似"趴地熊"你咁? 希望有好消息soon。
Mrs Fong, 我想問你你的中醫有咩 advice呢? 飲食方面?
& 可否pm 我你的中醫 information, 因為我想如果返HK, 就可以去睇。

別墅

國民生產總值:841

大致上都係唔好食咁多生冷野...至於佢的資料, 請check pm.

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.