跳至

首頁

尾頁

複式洋房

不吐不快......

早晨

實無人有我咁早﹐噚晚六筒豬由99屋企一星期返家一次之旅展開,唔識c又係到c扭,喊到"扯晒蝦"......又唔食奶樽又唔食奶之,剩係喊到拆天,最後到2點先肯食兩啖奶之先瞓著,臨瞓個餐無食過咁滯......我又喊(因為又激氣又傷心又心痛),又餵餵吓瞓著左,無泵到奶(c未!!!!!),5點9醒左先發覺佢係我身邊瞓著左,好彩無事咋.......放是放返佢落床仔,我再起身泵奶。

平日六筒豬比62 99 姑仔縱壞晒,又要抱住瞓又要呵又要抱住行又要抱住搖,有次仲比我發覺99佢用咩帶咩佢落大廈電梯大堂搖搖搖 唔好去遠d,叫我點揍呀

試過有一次我係99屋企關埋放門教女,佢地又入黎對住bb呵呵呵,我同六同爸一邊閙女佢地一邊呵,真係激到我呀........平時好乖唔頂咀ge 我都忍唔住叫佢地出返去,佢地仲要我3次先出......我教女 佢地係到搞搞陣

叫佢地唔好又唔聽,表面上話唔會縱壞佢,實質就陽奉陰違,呢排我懷疑佢連六筒豬有扭計都話無......

我知佢地好鍚六筒豬,但係咁樣咪害左佢lor,有個醫生朋友話bb唔可以一扭計就又呵又抱,如果唔係bb會以為係條件反射,一喊就會得到佢想要ge 野。

晚晚咁扭法唔瘦至奇,搞到宜家都唔想同隻六筒豬影相,佢下巴尖尖到呢,個身薄到呢,我叫佢"樸克人"

宜家六筒豬唔多like我ga,亦到唔跟我,每次見到姑仔62 99 就笑到卡卡聲,見到我就睬你都傻。我咁辛苦又返工又餵人奶,晚晚放工用一個鐘返99屋企睇隻衰豬,埋身餵奶再返屋企再泵奶,晚晚都2點先瞓,7點半起身又泵過,佢都唔appreciate我,.......就黎人都顛.......再係咁我諗我一係產後抑鬱,一係唔撈,自己揍個六筒豬就算,最衰係六筒爸個份唔多夠使,勉強夠生活但係就唔可以比最好ge野比衰豬用.........

我發完牢騷,多謝收看,多謝多謝

大宅

Re: 不吐不快......

BB 一定係邊個湊佢, 佢就跟邊個, 你唔好咁傷心啦. 我BB都係一星期番屋企一次, 大約係3個月大時開始, 第一次番都係唔肯飲奶, 勁喊, 但跟住就冇野, 你個B習慣左一星期番一次就冇野啦, 唔駛太擔心.
比老人家湊一定係咁, 我都係, 但冇計啦. 你可以叫你老公開口, 可能會好 D.
Take it easy! Baby is your baby forever!

大宅

唔好唔開心啦,唔係自己揍係差D, 但係你可以咁諗,如果你無99揍,要請工人咪仲驚,好似我咁,都不知幾驚工人虐待阿B!

子爵府

bb 開始識認人..而且一日"正" 過一日..你62 99 佢地咁樣絛計架啦 ~"~

世家才俊凌宵揚,然諾有禮人敬仰。 多謝Joycelyn 贈予的詩

洋房

係,搵佢地揍係會縱容六筒豬,但始終好過搵工人揍, bb大過d就會知邊個係媽媽,係佢最重要的人,放心啦。到時你想佢離遠d佢都唔制。62&99幫你揍,已經好好啦,好似我奶奶,佢話幫你揍,但日日同你講$$$$,你話啦,最終都係要請印印,而家一返工就擔心,返工就即刻返屋企。始終bb細,自己人照顧會放心好多,到佢地大d再慢慢教。放開d啦,平日見bb的時間已經好少,見到佢時就開心d,對bb同你都有好處,如果佢真係縱壞左,你就縱下佢,反正一星期都係一、二晚,就當補償返平日見唔到面的時間。或者你更加縱佢,等佢返到你62 & 99屋企玩返佢地轉頭

別墅

首先, 我覺得你好偉大. 又要返工又要餵人奶. 係我返工後,我已經放棄.所以,我覺得你好偉大.
其實有人錫自己個b都係一種幸福黎既. 如果你個仔無長輩錫, 到時你又唔開心架姐. 老人家邊識控制呀. 好易就錫過龍. 唯有自己辛苦d囉. 激嬲佢地或者為左呢d野攪到面阻阻,咪仲麻煩.
得閒咪上黎呻下囉

男爵府

咪唔開心啦...bb大過就識認番你啦...有親人幫你湊已經好好...實會從壞...但好過工人唔上心...我個工人叫做'正'架啦!
婆婆話我死好命...請到個幾唔錯的...我哥換左4個工人啦

我咪重慘一上班後,迪少只認工人和爸爸.我抱佢就喊,
新年前我手受傷...勁痛...又擔心連份工都無...
但就換來迪迪認番我...所以家陣就不停請病假,
下個星期要做手托,有排唔番工...
我老公話我癡左...隻手咁傷重開心話[傷得好,可以成日對位個仔]

大宅

唔好唔開心啦! 我地好多人支持你kar!

我日日湊我個b, 連工都放棄埋, 佢一樣唔like我, 見到個工人就笑到卡卡聲, 都唔知點解!

不過, 我都堅持唔會佢一喊就即刻抱佢! 唔想縱容佢!

大宅

gadaleo~
有人揍,有人鍚,已好好,我個99都係日又講錢,夜又講錢,結果攪到我請個工人,點知個工人打阿b tim,到時仲心痛呀.我而家都一放工就扑返去睇阿b,始終吾係自己人揍麻.
肥仔媽 寫道:
係,搵佢地揍係會縱容六筒豬,但始終好過搵工人揍, bb大過d就會知邊個係媽媽,係佢最重要的人,放心啦。到時你想佢離遠d佢都唔制。62&99幫你揍,已經好好啦,好似我奶奶,佢話幫你揍,但日日同你講$$$$,你話啦,最終都係要請印印,而家一返工就擔心,返工就即刻返屋企。始終bb細,自己人照顧會放心好多,到佢地大d再慢慢教。放開d啦,平日見bb的時間已經好少,見到佢時就開心d,對bb同你都有好處,如果佢真係縱壞左,你就縱下佢,反正一星期都係一、二晚,就當補償返平日見唔到面的時間。或者你更加縱佢,等佢返到你62 & 99屋企玩返佢地轉頭

禁止訪問

睛靈勳章

男爵府

applecarey,
你真
講句老實話,我99都好難頂,連我老公都情願請工人,都不想佢阿媽湊...
佢情願信工人...咁你地諗就知咩事

複式洋房

gadaleo:
不用激氣&傷心,我bb 都係唔睬我,99,62&工人叫佢,佢就笑到kaka聲,bb一扭計,佢地就逗佢呵佢.99&62 聽印印話都唔聽我話,真是無晒地位..... :-( :-( :-(

大宅

gadaleo:

唔洗擔心, bb點會唔跟你呀, 有陣味, 實認得架! 我大仔細個時都唔係同我住, 果時我仲係冇乜愛心添 夜晚冇探佢不特止, 平均兩個week 至帶佢返屋企瞓! 到差不多成歲至跟我媽搬黎一齊住, 即刻"痴"番我, 激到我媽c c 下, 成日話由細帶大佢, 見到亞媽即刻唔"痴"亞婆嘞! 而且你仲係餵人奶添, 梗認實你啦! 仲有起碼佢地唔會打bb, 有d工人發脾氣搵bb黎出氣咪仲弊, 係咪?!

大宅

gadaleo~

係喎...BB大d就會知邊個係媽媽..池d就會痴番你~
而且六筒個樣咁似你~點唔痴呀~~
到時睇你99激C個樣羅~hohoho~@@""(also黑心鬼...)
辛苦埋e~段時間...我地都支持你呀~
真係有乜上黎"伸"下喎~

男爵府

講個例子比你聽...
我朋友個仔由佢放完產假番工後,就比親戚湊,星期六帶回家,星期日晚上又回親戚到,間中佢地2公婆不用OT就一切去親戚家食飯,兼探下個仔...到後來演變成星期六都不帶回家,而是去探佢,星期日得閒就帶佢出街玩,如果有約就只係上午去睇個仔~咁都得?我真係做唔到

迪迪2個月時佢來探我,我問起佢個仔,已經接近3處半,但仍未接回家 ,但佢表示個仔好錫佢,次次見面都攬到媽咪實,不會只要個親戚而不要媽咪,所以你不用擔心,自己生的第2個搶唔到架
不過我真係好佩服個朋友,點可能咁做,好忍心的媽咪

別墅

:lol: :lol:
大家都睇開d啦...
到bb大個左..
佢可能仲錫佢男朋友或者女朋友多d.
情況咪同而家老公幫我地多過佢幫佢呀媽一樣...

睇開d睇開d

複式洋房

多謝大家~~~~

我呢個人不吐不快啫.......吐左我又hee hee ha ha 無事ga la.....因為我唔可以鬱住鬱住ga

洋房

小肥感冒,叫62 or 99過來幫姐姐照顧佢,62過左來,居然俾我“捉”到佢自己走左去Shopping,得姐姐同小肥係屋企,但我放工返屋企佢就座定定係我屋企話“等我返工先走”。

平時叫佢地過來“特激檢查”個印印,居然俾我“特淚檢查”到佢自己出去行街。

首頁

尾頁

跳至