跳至

首頁

尾頁

別墅

放產假, 你地會做d咩?

我開始放產假, 因為bb嘢完全未洗, 今日開始就幫bb工作, 你地呢, 點樣渡過呢個產假

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

Re: 放產假, 你地會做d咩?

我諗我會每日返阿媽度食飯同姨甥女玩吓! 始終返阿媽食用會好啲, 因為阿媽識得煮乜係對自己最有益嘛! 而且最後都仲可以幫BB補補嘛!

等待驗證會員

我會下個禮拜3開始放產假...
因為我亞娘都會繼續過來幫我湊亞仔, 所以我會執下亞囡d 衫仔... 同工人執下d 櫃... 自己又休息下咁..
我而家一放假就會亞仔訓時我又訓..好似今日咁, 由點幾訓到6點咁滯..

該用戶已被刪除

等待驗證會員

我諗我訓唔到10點.... 因為我會餓醒.... 最多係8點幾起身, 叫醒老公, 再同亞仔食奶, 換衫睇barney, 跟住自己食早餐, 跟住再訓過....... 諗起都開心! :mrgreen:

別墅

你地就好啦可以瞓到10點, 我一定唔得!

別墅

我要返埋下星期先放產假, 我唸都係瞓到九點幾落去食早餐同買d野下午同夜晚煮, 我上次就睇左我睇極都睇唔曬嘅"流星花園", 睇到眼瞓就瞓返個午睡, 同埋玩puzzle, 今次多左一樣野玩, 就係織冷衫, 而家重織緊件米老鼠比亞仔, 完成後會織頂帽仔比小b出院用, 如果重有時間織多件線衫比小b, 生左之後, 我唸就要休息夠先可以再織啦!!
好期待放產假呀! :lol:

等待驗證會員

bro_and,
您呢個織媽平均織一件冷衫仔要幾耐時間呀??
我對上織左件冷背心俾我老公... 需時年幾兩年.. 織到d 冷都變左色.....

別墅

ardnas65,

其實我係新手, 個friend比左個背心仔pattern我, 織織吓佢唔得閒敎就舊年織到今年, 完成左之後睇到"嬰兒用品"裹面有個topic講"織件衫仔比bb", 見到人地d作品又手痕就學織帽仔比亞仔, 好有滿足感

而家幫診果間冷舖買滿$200.-免費敎你織一件, 咁我就選擇最難嘅"米老鼠開胸衫", 一織就差不多三個月都未完成, 因為間色真係好慢, 同我唔係日日有時間織, 最多都係三四行, 而家已經尾聲啦, 織完隻袖就差不多啦, 好左我織果件係四歲size, 等亞仔出年都啱著 :lol:

等待驗證會員

bro_and,
哦.. 原來係咁.. 不過您都好過我lu, 起碼您有個心去織...
織衫仔真係唔駛我去搞, 以前細個教我個琴先生, 佢而家無做野, 得閒佢就織野, 佢好勁ga, 佢話織小朋友衫仔最快, 一兩日就完成!!佢織過件米奇冷衫俾亞仔.. 好似外面買個d ga!!! 有個咁ge auntie 織溫暖牌俾仔囡, 我都係慳水慳力咯... :mrgreen:

別墅

ardnas65,

咁好! 慳返好多錢呀, 買好d嘅冷真係好貴, 我呢件長袖都買左成$300.-, 不過比仔仔無所謂啦!

複式洋房

i think i will shopping around or rent CD to watch

別墅

yesterday, i buy some cartoon and VCD to spend in this "vacation"

首頁

尾頁

跳至