自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日諗住跟團8月6號去馬來西亞,今晚攞曬d passport 出來先發覺原來啊仔個passport 有效期係出年1月8號個團啱啱仲有3個位咋,最遲聽日報名,點算有無人知擰住而家本passport 能否入馬來西亞?佢之前已經去過2次大馬自由行,今次話想跟團!今年6歲,我今日同佢講去旅行 ,唔統聽日就同佢講無得去?

伯爵府

引用:今日諗住跟團8月6號去馬來西亞,今晚攞曬d+

原帖由 bobleon 於 12-07-23 發表
今日諗住跟團8月6號去馬來西亞,今晚攞曬d passport 出來先發覺原來啊仔個passport 有效期係出年1月8號:sur ...
第一,你可以拎埋passport 去報名,問職員。

第二,旅行社話得番三個位既可信性不高。我想當年講唔少。:;pppp:

男爵府

聽日打去問旅行社...

申請PASSPORT一般要14個工作天, 如果唔得... 唯有改期

大宅

引用:Quote:原帖由+bobleon+於+12-07-23+發表今

原帖由 Bluessky 於 12-07-23 發表
第一,你可以拎埋passport 去報名,問職員。

第二,旅行社話得番三個位既可信性不高。我想當年講唔少。:;p ...
但要等聽日先問到啊希望有類似經驗嘅JM可以答下me la,thx ar

伯爵府

唔夠時間續LA,星期六日唔計WOR

大宅

引用:聽日打去問旅行社...申請PASSPORT一般要14

原帖由 manyinsum 於 12-07-23 發表
聽日打去問旅行社...

申請PASSPORT一般要14個工作天, 如果唔得... 唯有改期
爸爸的假改唔倒啦,激死

伯爵府

回覆:急問:passport 問題

我記得以前有朋友試過,拎住報團果張單去可以做特快,不過要加錢~
但都成十年前既事了,唔知而家仲有無~
最好打電話去問下~

男爵府

咁唯有改返大陸旅行...

不過聽日打左去旅行社問左先啦

男爵府

引用:我記得以前有朋友試過,拎住報團果張單去可

原帖由 ~sunshine~ 於 12-07-23 發表
我記得以前有朋友試過,拎住報團果張單去可以做特快,不過要加錢~
最 ...
Yes !! U can

大宅

引用:唔夠時間續LA,星期六日唔計WOR

原帖由 fmc 於 12-07-23 發表
唔夠時間續LA,星期六日唔計WOR
唔知新舊passport No.各方面嘅資料是否同舊嘅一樣呢?如果係的話可以報住先!

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

去問下旅行社啦

珍珠宮

牛年勳章 月餅勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我記得以前有朋友試過,拎住報團果張單去可

原帖由 ~sunshine~ 於 12-07-23 發表
最 ...
好似唔得喇,呢招!

伯爵府

回覆 bobleon 的帖子

要問續急証要幾耐,如普通續証,真係要14天的話

8月6日去,係去唔到

男爵府

畀面勳章

依家無特快做la,如果你拎住報團張單就更加唔會幫你做,因為唔可以用旅遊觀光等理由....

大宅

回覆:急問:passport 問題

其實呢passport 入境時係足6個月架!只不過出境時不足6個月,因為係5day,即係過咗2days! 有無人知係計入境時要6個月以上or計你出境時呢?thx!

大宅

引用:去問下旅行社啦

原帖由 魔怪媽媽 於 12-07-23 發表
去問下旅行社啦
唔知佢哋俾唔俾倒exactly嘅答案呢?

大宅

引用:回覆+bobleon+的帖子 要問續急証要幾耐,如

原帖由 fmc 於 12-07-23 發表
回覆 bobleon 的帖子

要問續急証要幾耐,如普通續証,真係要14天的話
而家只係諗緊現有的passport 能否入境

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

bobleon 發表於 12-7-23 00:32
唔知佢哋俾唔俾倒exactly嘅答案呢?

佢地應該知道的

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:其實呢passport+入境時係足6個月架!只不過

其實呢passport 入境時係足6個月架!只不過出境時不足6個月,因為係5day,即係過咗2days! 有無人知係計入境 ...
入境時已不足,得5個月零2日only

男爵府

其實呢passport+入境時係足6個月架!只不過

其實呢passport 入境時係足6個月架!只不過出境時不足6個月,因為係5day,即係過咗2days! 有無人知係計入境 ...
計入境only ....

首頁

尾頁

跳至