意見反饋
義工

論盡家傭 今日: 3|主題: 127790

係咪如果菲傭自己話唔做, 僱主都一定要比回程機票?

洋房

國民生產總值:247

係咪如果菲傭自己話唔做, 僱主都一定要比回程機票?

如題

珍珠宮

國民生產總值:44699

2019新春慶豚圓 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

Re: 係咪如果菲傭自己話唔做, 僱主都一定要比回程機票?

That's right!

民房

國民生產總值:30

無論是僱主炒或是工人自己唔做,都是僱主買回程機票.

子爵府

國民生產總值:10622

醒目開學勳章

記得收有佢簽名的離職信喎!唔係佢告你無補一個月通知你咪C?!

洋房

咁如果舊僱主唔肯比回程, 比工人告, 咁會唔會影響佢申請下一份工呢?

大宅

國民生產總值:4880

yes

洋房

matthew_mama

你的意思是否如工人將要向勞工處等地方投訴僱主不比回程機票, 將會影響工人申請新工?

不比回程機票的僱主勝訴機會高嗎?

其實我是代將請這名工人的朋友問, 因為她想僱用這工人。

matthew_mama 寫道:
yes

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.