懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

開刀生bb喂人奶問題??

因為我計劃好想開刀同想喂人奶, 但最近聽幾個朋友都講, 如果開刀係好難喂人奶, 因為頭兩日落唔到床, 醫院唔會每2小時抱bb去床, 佢地會照喂奶粉, 到時bb就唔食人奶!! :cry:

唔通想喂人奶真係咁難成功
hello, 我叫澄澄yubi, 2009年5月29日出世 ^__^

別墅

Re: 開刀生bb喂人奶問題??

my friend 開刀 last month and she was able to breastfeed bb in the next day already. dont worry.
in fact, my doc said most of his 開刀 clients dont have hard time to breastfeed babies.

伯爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

psp 寫道:
my friend 開刀 last month and she was able to breastfeed bb in the next day already. dont worry.
in fact, my doc said most of his 開刀 clients dont have hard time to breastfeed babies.

me too... no problem at all

大宅

Shouldn't have any problem....
I breast fed on the 2nd day already.

大宅

我都有同樣既疑問,如果第二日好彩落到床開始餵人奶,這第二日所餵既仲係唔係初乳?(我睇d書講初乳有豐富抗體等等,對bb好好喎)

在這之前十幾廿個鐘bb食乜?係咪都係餵奶粉?

同埋,如果傷口痛食左止痛藥,又可唔可以餵人奶呢?

sorry好多問題...

別墅

唔係噃, 我朋友開刀生bb, 好始話唔喂得人奶, 因為媽媽開刀, 要食d乜乜抗生素, d奶對bb唔好

大宅

我開刀第二天落床, 晚上已喂bb.

別墅

mybaby2006 寫道:

男爵府

你好勁呀
mybaby2006 寫道:
hello, 我叫澄澄yubi, 2009年5月29日出世 ^__^

大宅

因為我囡係兒科住左2日先來跟我, 所以食左2日奶粉, 但佢上到來都肯食番人奶喎, 所以唔駛咁擔心, BB肚仔餓就自然會食, 最緊要有耐性試多幾次, 不停去嘗試, BB好快就會接受番.

首頁

尾頁

跳至