自由講場

跳至

首頁

尾頁

洋房

Re: 點先有效清還card數?幫細佬問的,因為見到佢個個月還得好辛苦

aeXX 好吾掂架...無端端就會加你借貸額架....你吾覺意就會碌大...

已刪除用户

Re: 點先有效清還card數?幫細佬問的,因為見到佢個個月還得好辛苦

已刪除用户

洋房

呢個方法都ok.....既,但有好多規條要守..
同同 寫道:
介唔介意我問你細佬做乜工?每月搵幾多?可以既話仲有方法既~申請破產...幾年後又一條好漢~但可以攪得掂就最唔好咁做la

已刪除用户

男爵府

肥金 寫道:

一張係jusco一張係ae
兩張都係x支
我直d講句睇黎你細佬唔係好識理財~現金透支係另計一條息 今次如果攪得掂..真係要好好學習點去用錢同處理自己既數...千其千其唔好再現金透支~
:wink:

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

卡數係無底深潭,
你唔一筆過還晒去, 一世都還唔晒.
如果你真係想幫佢, 你諗下計, 借一筆幫佢還晒啦,
再分期攤還番俾你啦.
咪點都擺唔平條數.

男爵府

黃o禁o禁 寫道:
呢個方法都ok.....既,但有好多規條要守
規條好死ga = =唔怕講我老公果邊有親戚都係咁...兩公婆一齊申請破產..但係我仲可以見佢地去飲..坐的士...都唔知點解......最嬲係仲見到佢地打馬吊繼續賭錢.....好似冇灰改之心....諗起都嬲...

已刪除用户

男爵府

肥金 寫道:
我想同家人商量,個衰仔又話怕魚,叫我同佢諗諗,
我話諗你條毛咩!我都係得20蚊一個鐘咋!
今晚我地會開家庭會議,唔該咁多位的寶貴意見
咁魚一時好過一世一身欠人錢....申請左又唔一定要周圍同人講 = =

別墅

為10萬蚊破產唔值架,破產申請已經收你$1XXXX,車樓又唔買得,出境又要報,開個一般銀行戶口都要照肺

搵財務借10萬,分一年半連息大約還11-12萬,一個月還6200,仲有7800剩....有14000蚊應該借到,財務問借錢既用途時講明話係用黎清數就易借d,最好搵d未借過錢果d財務!

複式洋房

禁止訪問

子爵府

後生流流, 盡可能都唔好破產la
以後下半世人就會無晒信用, 銀行戶口, 信用咭都唔洗指意再有呀! 咁點係朋友仔面前立足呢?!

男爵府

畀面勳章

直接同exxx講申請(債務重組)要cut咭,有工做緊,實冇問題,睇下可以分幾多期灘還,咁味唔洗攪咁多野囉

男爵府

我之前學生償還貸款仲有5萬未還,有次見到申請信用卡迎新禮品可揀$40000免息免手續費貸款好開心,我申請到後好快還左佢先,利息憪左好多,依家一個月都係還$3000/12,一年就還晒, ,仲有10000我可以一年分4期還,我都係一個月搵11000,我覺得好輕鬆

[ 本文章最後由 JulieMay 於 07-7-28 09:15 編輯 ]

大宅

agree

原文章由 黃o禁o禁 於 06-2-19 16:25 發表
你細佬可能每個月都只係比最低限額或者多小小,咁實有排還...不如去財務公司一筆過借o黎還,分12或18個月還返比財務公司,咁每個月fix死還幾多,條數咪鬆小小同d息又可能低小小,但盡可能叫你細路一次過還哂d card 數 ...

大宅

好似有種叫做[債務重整],好過破產,你了解下先啦。

子爵府

首先cut曬d卡先啦....唔好還min , 寧遠借一筆還曬佢再分期還

[ 本文章最後由 jennyleung 於 07-7-28 23:49 編輯 ]

別墅

原文章由 jennyleung 於 07-7-28 23:47 發表
首先cut曬d卡先啦....唔好還min , 寧遠借一筆還曬佢再分期還

非常同意呀....一定耍cut 哂d 卡...唔好再亂駛錢...舊債未還..新嘢唔好買...停手啦....各位:lol

首頁

尾頁

跳至