跳至

首頁

尾頁

大宅

開刀既媽咪, 你地個肚會唔會成日"咕咕"聲??

開刀既媽咪, 你地個肚會唔會成日"咕咕"聲??
我發現我由開刀後14-5日開始係咁...
會唔會個肚入左風? 點算?
仲有, 幾耐你地先做運動收下個肚??

[/url]

民房

Re: 開刀既媽咪, 你地個肚會唔會成日"咕咕"聲??

我在1月3日開刀的, 肚子一直都沒有咕咕聲, 反而覺得有時大動作, 內臟好似"郁郁下" ! 至於運動, 我只敢玩踏單車機 ,不敢跑步游水, 我買了收腹褲收腹, 效果一般 !

伯爵府

我無bor~只係住院其間先有~!

至於個肚,唉~好似人地有左3,4個月咁,我依家開始先敢做下修腹D運動,都唔知幾時先收到~ :-(

伯爵府

KY2005....有人打晒鑼搵妳,妳知呀何~?!

大宅

開完刀, 裡面d腸亂晒, 有時聽到咕咕聲係食完野or飲完水係裡面d聲, 我係頭幾日先聽到, 嚇到我去睇急診

大宅

我又冇發生咁既情況喎, 不過你地個肚會唔會仲有d痛呀

複式洋房

After 7 weeks, I can still feel my stomach little "咕咕"聲. but i think no need to worry.
I'm more worried about my big tummy! I am starting to do sit up and walk more after postnatal check. but still feel painful around the wound!
YY Mom :-D

大宅

米水 寫道:
我無bor~只係住院其間先有~!

至於個肚,唉~好似人地有左3,4個月咁,我依家開始先敢做下修腹D運動,都唔知幾時先收到~ :-(

SAME AS U....
Anson在2006年1月29日出世!
該用戶已被刪除

男爵府

好媽媽勳章

冇喎

子爵府

痛就唔痛,不過就跑唔郁,一跑個肚就dum dum下
]

大宅

d咕咕聲可能真係有人有, 有人無~

na&lin,
我早你1日開刀, 係醫院已經行得okay! 係落床果後頭幾步唔敢太快!
出院後已經行得好好~ 無音d音d痛喎!

米水,
我尋日已知有人有人打晒鑼搵我囉... :-(
我地同一醫生, 點解你無咕咕聲, 我有既呢!
我都唔知個肚而家幾大, 我24小時用收腹帶, 唔用唔得, 個肚空洞洞好無咩安全感~
係喎! 你返去產後檢查未? d m又來未?

[/url]

大宅

na&lin 寫道:
另外, 反而我想問下,你地仲痛唔痛呀.....當然唔係大痛啦, 係咪仲音d音d咁痛痛地, 行起路上黎仲未可以健步如飛

我都係......

:-( 我2 月3 日開
happy family

大宅

我個肚只會在攪肚時先有聲.....
我個肚腩唔知點解仲細過未大肚時,唔知係咪開刀拿埋d垃圾出來呢,哈哈....只係好鬆同超多肚紋.......
happy family
該用戶已被刪除

大宅

我1月19日開刀, 到依家個肚都成日"咕咕"聲, 特別係瞓係床時, 特別大聲. 傷口就唔痛啦 ! 只係個肚好似大肚時4-5個月咁囉 !!! :-(

反而開刀之前, 病到現在都未好, 就有的慘就真, 好多嘢都唔可以食 !! :-( :-(

首頁

尾頁

跳至