跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

0409媽咪,有無諗住生第2個呀!

你地有冇諗過生多1個?? 我就想Palti多個弟弟或者妹妹一齊玩, 唔會太寂寞, 我自己就想下一個係女仔啦

[img] http://tac.families.com/ezb/932337.png[img]
[img] http://tac.families.com/ezb/932338.png[img]
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離.

男爵府

Re: 0409媽咪,有無諗住生第2個呀!

咪攪!

複式洋房

paltiBB:

唔少朋友都話"有仔襯嫩生", 自己同先生都想今年生第2個, 2個小朋友相差差唔多3年似乎幾好, 我地諗既係佢地大0左, 可以有商有量, 唔駛一個人咁孤單, 我地想囡囡有個細佬做伴, 但怕依家唔知兼唔兼顧到(包括生理健康, 家庭開支...)

唔知有冇3年抱兩經驗既媽媽呢? 請指教.

子爵府

咪攪!too

我的婧婧係2004年9月10日出世啦! 重3.2kg

男爵府

no

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章

我見有好幾個九月媽媽已經有喜, 有d第二名bb都已經出左世. 我自己都有呢個打算架!
初時諗住想細的同智程差兩歲. 不過而家又覺得想bb年頭/春天出世, 所以最新目標係隔兩年半倒啦. 而家仲未使開工住.

大宅

我諗我都算三年抱兩gua....
我有d朋友兩兄弟/姊妹都係隔1.5年左右, 佢地大個d就好似孖仔/孖女咁, 好似friend 一樣.....我都希望小豆b同小小豆b第時都可以咁樣就好喇....
暫時感覺幾好, 我預咗細佬出世頭一年會辛苦d, 之後就應該問題不大, 大d可以帶住兩個週圍去.....好過大佬唔駛點照顧時再有個細佬, 又要'被困'一年半載....

大宅

我就好唔想,但老公好想,我地仲未達成協議~

男爵府

我就一定唔想,但我老公想要多个,成日話我唔生揾第二个生,想激死我。

男爵府

講真我都想三年抱兩gua....

如果兩兄弟/姊妹相隔2-3年左右, 佢地應該好似friend 一樣.....

不過一諗起有咗之後既"害喜", 就令我怕怕. :-( :-( :-( 果時成日嘔到七彩, 又食唔到野. 諗吓都打泠震
[img] http://tac.families.com/ezb/932337.png[img]
[img] http://tac.families.com/ezb/932338.png[img]
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離.

男爵府

好媽媽勳章

巳經出左世了

複式洋房

恭喜! 恭喜!

弄璋 / 弄瓦?

其實家庭開支會唔會升好多?

別墅

我都考慮緊生唔生第二個﹗我老公就由得我,而我就是膽心家庭開支大,怕負擔唔到。但係又希望小朋友大左有個陪有商有量,唔駛得一個。不過,依家先叫做 BB 識行識走,再生一個出來又要再重頭辛苦啦﹗ :-(

男爵府

好媽媽勳章

WKW 寫道:
恭喜! 恭喜!

弄璋 / 弄瓦?

其實家庭開支會唔會升好多?

弄璋呀,開支一定多好多,冇法啦

別墅

我有左第二個,依有大肚17weeks,未知仔定女,生兩個開支一定大,唯有慳啲使。我自己有姐妹弟,成日都見面,有商有量,覺得好開心。

大宅

而家第二個都30周la.
開支好大。

男爵府

畀面勳章 貢獻勳章

IrisLau 寫道:
我有左第二個,依有大肚17weeks,未知仔定女,生兩個開支一定大,唯有慳啲使。我自己有姐妹弟,成日都見面,有商有量,覺得好開心。

恭喜,預產期在8月 ?-(

我考慮中......................中...........中
有排..........................................中

別墅

Caba,

迦善同你囝囝一樣大,9/22出世。

想添多個bb o既9月媽媽,快啲生,熱鬧啲。

禁止訪問

醒目開學勳章

男爵府

我入黎8 gra 下, 統計一下有幾多個3年抱2既0409媽咪

1. may123 (2年抱2 :mrgreen:)
2. momotat
3. phibow
4. irislau
5. jasmine
6. oldelephant
7. caba

仲有冇呀

首頁
12345...6

尾頁

跳至
熱門主題