親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

小朋友去旅行時如厠一問

想問各位媽咪,帶3至5歲小朋友去日本,去厠所問題點解決,小朋友唔似大人,唔識話有厠所就去左先,又唔可以好似大人咁忍.有D咩小童旅行式厠所可以買架? 唔該晒!

別墅

Re: 小朋友去旅行時如厠一問

你去玩具反斗城睇下, 我見過有一款, 但係唔知道5歲重坐唔坐到.

民房

我買了一個給呀女用,幾好用,在香港如一些廁所不清潔,我都會用,而家呀女5歲,30磅奀妹,都用得著.

別墅

我o係荷花見到有得賣, 好handy.

複式洋房

hi, pcshan

以前都有買過 portable 廁所仔,但始終無用過,都係平均2個鐘就找一次廁所,果時去街要search定邊度 toilet 比較乾淨。日本唔駛擔心啦,祇要養成習慣唔好到急時才去 weewee就無問題架啦 :mrgreen:

大宅

wingkiu:

想問下係咪得塊厠板果種呀?

大宅

My little Miss Trouble is using this Tommee Tippee Potette Portable Potty. It is useful for toddlers going out for a long trip or some places without clean toilets.

大宅

我係永安見過一款好似張凳仔可以摺埋,但係唔知5歲仲用唔用到。

別墅

pcshan:

我都係睇到2mings講果款.

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

我同仔仔去外地或出街都好, 係隋身帶備小膠袋(去超市袋生果那種), 要wee又無toilet咪wee係膠袋.

大宅

請問你地的小孩3歲時, 可唔可以喺屋企以外ngng? 我大仔, even 在ocean park 玩緊, 一想ngng, 就話要返home, otherwise 忍忍忍................. 點樣令佢踏出一步? 請指教.

首頁

尾頁

跳至