意見反饋
義工
[2006年] 阿B(慈帶)(前頸). 勁擔心, 點算吵?

大宅

國民生產總值:2038

阿B(慈帶)(前頸). 勁擔心, 點算吵?

我18號照了4D,醫生話阿B重約2.3磅,懷孕至今已有28週,共重了19磅,醫生仲話阿B (慈帶)(前頸). 我勁擔心

url=http://www.youngnutrition.net][/url

男爵府

國民生產總值:5707

Re: 阿B(慈帶)(前頸). 勁擔心, 點算吵?

咁你每次覆診都要叫e生幫你照至得啦,仲埋聽涼茶鋪果老闆娘講佢第3個b就係咁仲要腳仔向下,所以要開刀,但係都平安無事,所以你都唔好咁擔心啦!!!其實你e生點講呀?會唔會遲d唔會前頸呢?我會幫你祈禱,希望你同bb都可以平安!!!

子爵府

國民生產總值:11221

畀面勳章

咁咪要開刀囉, 不過都唔駛擔心既, 每次做產檢叫醫生幫你check清楚d, 自己平時都要留意多d, 咁應該冇事既, 希望你地平平安安到5月啦~~~~

男爵府

國民生產總值:7428

睇書話呢個係正常情況, 唔洗太擔心的, 只要常常留意bb個胎動惰況, 成日check住咁囉!

別墅

國民生產總值:878

豬大媽:
唔洗擔心,我去過聽洗世源講座佢話沒事的,不用擔心.

別墅

國民生產總值:597

豬大媽,
你唔好太緊張, Dr. James 都講過臍帶'前'頸都常見, 只要不是太緊係冇問題的, 最多都係開刀放鬆d, 多d留意bb的活動時間是否正常, 因為我發覺bb胎動時間係定時的.
I will pray for you. Dont Worry!

別墅

國民生產總值:703

我朋友都係o甘,醫生要她每天跪床半小時(像貓一樣),生前就已經沒有纏頸了,所以不用擔心,可能BB會自己轉番開呢!

男爵府

豬大媽
你個bb之前纏頸,bb自己轉番開未呀???

大宅

[email protected][email protected] 寫道:
豬大媽

我3月6日睇過私家醫生,佢話小b臍帶仲有纏頸,仲纏左兩個圈呀,又未掉頭,醫生話而家乜都做唔倒,只有等小b自己解開 ,同時留意小b既活動請況,
url=http://www.youngnutrition.net][/url

別墅

國民生產總值:597

豬大媽,
3月6日係咪去睇james? 你而家係咪要check密d? 醫生講得啱冇野可以做, 你只要放鬆d, baby先會放鬆, 小心留意胎動時間和次數, 多為bb禱告佢會知你愛佢, 佢自己都會努力!
豬大媽 寫道:
[quote]
[email protected][email protected] 寫道:
豬大媽

我3月6日睇過私家醫生,佢話小b臍帶仲有纏頸,仲纏左兩個圈呀,又未掉頭,醫生話而家乜都做唔倒,只有等小b自己解開 ,同時留意小b既活動請況,[/quote]

大宅

jackiesum
係呀, 我睇 dr james. 不過, 佢叫我冇乜事就4星期番去睇. so, 下次都34周啦....
咁你幾時去睇dr james呀 ?

jackiesum 寫道:
豬大媽,
3月6日係咪去睇james? 你而家係咪要check密d? 醫生講得啱冇野可以做, 你只要放鬆d, baby先會放鬆, 小心留意胎動時間和次數, 多為bb禱告佢會知你愛佢, 佢自己都會努力!
[quote]
豬大媽 寫道:
[quote]
豬大媽

我3月6日睇過私家醫生,佢話小b臍帶仲有纏頸,仲纏左兩個圈呀,又未掉頭,醫生話而家乜都做唔倒,只有等小b自己解開 ,同時留意小b既活動請況,[/quote][/quote]

男爵府

豬大媽
你覆診未呀???bb有無乖乖自己解開臍帶呢???bb加油努力呀

大宅

國民生產總值:4664

我琴日去覆診, 照u/s時都照到bb臍帶纏頸
醫生就叫我留意BB有冇陏...
如一發現長時間唔陏.....係日間就即刻去搵佢
如夜間就即刻去醫院....
不過我就纏一圈...你個BB纏兩圈就要留意多D...
我同我阿媽講, 我阿媽叫我唔好申高雙手...
好可能拉到臍帶....且到BB條頸....
不過我個醫生都話如纏頸多過一圈
都建議開力....

大宅

[email protected][email protected]

我今日去覆診, 照u/s時都照到bb臍帶纏頸一圈. 而仲未掉頭,醫生話bb唔掉頭機會都好大,要諗下開刀,兩星期後產檢要決定開唔開刀,我而家都35w,小b有5.23磅,到時開刀都冇所謂喇,最緊要小b健康出世

禁止訪問

國民生產總值:3090

禁止訪問

國民生產總值:1142

伯爵府

國民生產總值:15505

hi~我係0601媽媽!我嗰時陀住呀b都係臍帶纏頸,其實好多人都有呢個情況,只要留意住bb有無郁就得!我都好明白你地既心情!擔心就梗有,但唔好過份擔憂!因為你地既情緒會影響bbga!祝你地生番個肥肥白白既bb!

大宅

國民生產總值:3110

醒目開學勳章

你地依家講緊既u/s 係醫院度照架??
醫院唔係只係同你照一次架咋咩??
過左30w會再照多次架咩???

大宅

國民生產總值:2116

豬大媽
唔好咁擔心先,睇定D先!安心養胎重要D!

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.