自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

阿媽教仔....(傻架佢)!!!!!

話說...我住果度唔知點解成層大6婆多(唔係歧視)

佢地教仔真係好有問題!!完全只係識得罵同打!!!

今日訓訓下(晏覺)4點幾左右..無啦啦聽到2個大6婆係度罵仔....因為我聽得唔係好清楚,佢地用大6口音同廣東話係度罵2個令仔.... 大約情形係咁... :-|

果2個小朋友同埋另一個弟弟..加一個唔知咩人,因聽到果2個大6婆話果個唔係好人..但唔知男定女,去左公園玩,玩到個弟弟整親手腳..應該有留血....話好似穿左好大個隆... 我諗佢誇張左...如果真係咁大件事入左醫院啦
d小朋友返到屋企唔敢面對屋企人,驚俾人罵同打...企左係門口...另外一個大6婆就捉左個仔入屋,叫佢以後唔好同果個人去公園(唔知男定女果個)...
以另外果個小朋友唔敢入屋,因為佢阿媽傻架 郁下就打佢一餐,一係大大聲罵!!以下係佢地係走廊既對話!!!
大6婆:你而家返唔返入黎??
小朋友:我唔返...我好驚....(一路都喊緊)
大6婆:細佬整到損手損腳又唔見你驚...你反而驚我打你..
(用非常之唔正索既口音加粗佬既聲音講,好鬼嘈)
小朋友:我都唔知會攪成咁.....我地係公園玩....細佬企左係上面俾佢嚇親先跌左落去整親.....(仲有,不過唔記得)
大6婆:佢而家跌到成個隆係度都唔知洗唔洗連針...都叫左你地唔好去公園玩,要玩係屋企玩,你又係咁,唔識驚(一路都係惡死既語氣)....你而家入唔入返黎..
小朋友:我驚你打我...(重複左多次).....
大6婆:......(繼續狂罵,不過唔知佢罵咩..d大6音太重)
之後隔左好耐個小朋友入左屋,因為聽到佢俾人打得好悲慘既聲..聽到都好肉痛..

以上果個大6婆傻架,次次小小事都會大罵個來同打個仔,對上果次,個令仔驚到走左出門口,個大6婆哄佢返入屋話唔打佢...之後入左屋打到佢飛起....

佢地根本唔識教仔d令仔成日係走廊度玩,嘈住人地...咪就係佢地呢d人做成...冇腦架佢 ?-( ?-( ?-(
唔通要個令仔日日係屋入面自閉先好咩
你地點睇,個阿媽教仔

我同老公都話佢變態...果陣我訓得好林,佢地嘈到bb係咁郁..跟住我同bb講媽媽唔會咁對佢
無論世界點變都好~媽媽永遠都愛熹熹同楓楓
熹熹豬2006年4月10日出世.楓楓豬2008年2月4日.
健康才是財富~希望2隻豬身體健康^-^

大宅

Re: 阿媽教仔....(傻架佢)!!!!!

call社工啦~告佢虐兒...真係鄧個小朋友陰公 :-( :-(

大宅

好媽媽勳章

哈哈,我都想告佢,佢真係冇腦
我同老公講話佢個仔 好似8歲個令妹咁死左就大獲!!!
到時睇佢點算
成日打個仔仲要冇解釋!!

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

拜託, call 社工喇
or 有無人知有o羊機構可以幫手架?

唔想再見到d 小朋友再俾d 無良阿媽虐待!

大宅

好媽媽勳章

Queenie_0012 寫道:
拜託, call 社工喇
or 有無人知有o羊機構可以幫手架?

唔想再見到d 小朋友再俾d 無良阿媽虐待!

我住呢度d人慣哂,可能佢地同鄉,因為成日聽到佢地大大聲教仔,又成日係度大大聲打麻雀,d小朋友又同佢地玩埋一份,學哂d衰野..
點解d佢地咁冇智商

首頁

尾頁

跳至