烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

亞仔想帶飯返學食, 但天氣開始熱~~帶咩比佢返學食好 HELP !

亞仔想帶飯返學食, 但天氣開始熱.
帶咩比佢返學食好.

亞仔 6:30 起身, 7點2上校車, 返全日制.
中午 12:30 食午餐.

亞仔話學校 D 飯好難食, 想帶飯返學食.
一早煮又驚焗到飯會凍左...至驚係焗到 "叔" 左會肚痛.
點算好呀 !!! :-( :-(
有無 D 簡單又有新鮮感可以吸引到小朋友食嫁 ???

有無媽咪可以教一教我.
有咩食譜可以比仔帶飯返學食....
最好係 5 日不同既餐單.

十分感激 !!!

MANDY

大宅

Re: 亞仔想帶飯返學食, 但天氣開始熱~~帶咩比佢返學食好 HELP !

我都想知?

伯爵府

Re: 亞仔想帶飯返學食, 但天氣開始熱~~帶咩比佢返學食好 HELP !

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

用飯壼來帶飯. 我囝囝初初開學都係咁.只不過近呢兩個月天氣凍. 自己起唔到身煮比佢吃,所以訂學校飯盒!

另外,你可以請教烹飪錦囊版主:popoivman.,我有好多野都係喺佢道學返來.以前有個飯盒topic o架!不過己石沈大海好耐囉!

伯爵府

小B媽咪

唔識喎....anyway 多謝妳的分享

mandy

複式洋房

I also have the same problem because there's no lunch provide in my son's school. He's only 5 years old. In the mean time, I just give him sandwich, 涼拌 food for him.

男爵府

各位想帶飯返學食既好媽咪,
以下是我9月至10月為小囡做的午餐盒,
因為有幾位 BK 媽咪 pm我問有關午餐盒,
我從新整理而家post出黎,同大家分享下。
希望幫到想帶飯返學食既好媽咪~

click here ~午餐飯盒,可供參考"

首頁

尾頁

跳至