親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

池袋sunshine city去disneyland的交通安排

如搭"有樂町線", o係"新木場"點行去轉jr去舞濱, 站係相通o既嗎?

另外, disneyland有邊d games同景點啱2歲小朋友?

唔該晒

公爵府

好媽媽勳章

Re: 池袋sunshine city去disneyland的交通安排

如果冇記錯係通的, 我睇書教係去到"新木場"轉 JR京葉線就可以去到舞濱, 我都係睇呢本書教咁去架, 好易的

有咩景點就唔知loo, 我印象中黃昏時間係大門有好多公仔係度, 可以比人去影相的

大宅

Re: 池袋sunshine city去disneyland的交通安排

Hi,

我每次去東京都是住池袋, 去過兩三次disneyland,我記得都是搭去東京站, 在站內再走15分鐘便可找到舞濱線的車, 全程大約一個鐘. 我通常搭山手線(淺綠色的)可以去好多地方, 我記得山手線都可以去東京站.
:-o

別墅

因我會住o係sunshine city prince, 又帶住個小朋友, 我都係睇書話附近池袋地鐵站有樂町線搭去"新木場"一程過都係31分鐘, 再o係附近轉jr去舞濱都係幾分鐘, 大人同細路都好似舒服d. 不過唔知咁樣轉車會唔會行好遠?

bby,

我十幾年前讀書時同成班同學去過一次disneyland, 因為我對d卡通人物同機動遊戲無乜興趣, 所以對佢地d o野都印象唔深. 今次主要陪亞囡去, 你記唔記得有無邊個zone最多bb o野玩? 你今次會唔會帶囝囝去?

公爵府

好媽媽勳章

zenith,
我3月都會去, 都會住sunshin city, 不過仲等緊睇下有冇房

我都唔記得邊度多卡通公仔loo, 你可以上佢地個網睇下
click here

今次唔會帶個仔去loo, 本身都唸住帶架, 不過又想兩公婆行下, endup都唔帶佢去loo

你係唔係買package去架?
你book左酒店未呀? 我本身係東x遊訂, 點知佢岩岩打黎話冇房, 依家打左去wingon wait都唔知會唔會冇房

大宅

bby

你3月份去,大約幾時,無房,我未訂,點算呢

別墅

bby,

好羨慕你2公婆呀, 有得2人世界! 我唔放心擺低個女, 又想帶佢見識下!

我係買東瀛遊個package 去, 今個禮拜六出發, 原本訂o左double room, 點知擒日去交尾數時話無晒double room, 只得twin room....

我o係日本d website 見到呢排至3月, 正值日本學生畢業旅行, 好多日本人都會去東京, 唔知係咪因為咁而無房?

公爵府

好媽媽勳章

wendy99 寫道:
bby

你3月份去,大約幾時,無房,我未訂,點算呢

3月4-8去, 你都好快d book :wink:

公爵府

好媽媽勳章

zenith 寫道:
bby,

好羨慕你2公婆呀, 有得2人世界! 我唔放心擺低個女, 又想帶佢見識下!

我係買東瀛遊個package 去, 今個禮拜六出發, 原本訂o左double room, 點知擒日去交尾數時話無晒double room, 只得twin room....

我o係日本d website 見到呢排至3月, 正值日本學生畢業旅行, 好多日本人都會去東京, 唔知係咪因為咁而無房?

我朋友會同我一齊去, 不過佢買package, 所以一定有房比佢, 而我都仲要等

你仲快出發過我, 玩得開心d

如果冇房就攪笑, 點左個朋友住呢間自己冇房都唔知點算

大宅

您可以去
http://www.ec2japan.com/phpBB2/viewtopic.php?t=1956
有您想要的資料

先乘[JR 山手線]往[JR 東京站], 轉乘[JR 京葉線]快速列車到[JR 舞浜駅]([快速列車]會較[普通列車]為快), 在那裏可乘坐[迪士尼列車]前往[Tokyo Disneyland](較近-步行前往亦可)或[Disney Sea](較遠-需搭車)! {註: 若住於[新宿], 可乘[JR 中央線]快速列車, 前往[JR 東京站], 然後再轉乘[JR 京葉線]!} [迪士尼列車]共設有四個站, 順序為: [JR 舞浜駅]>[迪士尼樂園站]>[迪士尼酒店區站]>[迪士尼海洋站], 列車單向循環行駛, 單程 200 yen, 一日券則為 500 yen; 若使用一日券出閘後, 仍可保留那張印有卡通人物的車票, 故不妨購買以留作紀念! {註: 在[JR 東京站]內, 從[JR 山手線]的月台步行往[JR 京葉線]的月台, 約需 5-8 分鐘, 距離頗遠(有點像在[中環站]由[荃灣線]轉[東涌線]), 中間雖有自動行人通道連接, 但如果討厭行路, 可於[池袋]搭乘 地鐵[有樂町線]到[新木場站], 再轉乘[JR 京葉線]至[JR 舞浜駅]!}
________________ KiuKiu媽媽

別墅

bby,

have u tried to book hotel rooms thru the followings:

rakuten

jalan

yadoplaza

別墅

KiuKiu媽媽,

Your info is very useful! Many thanks!

公爵府

好媽媽勳章

全部日文唔識睇喎

zenith 寫道:
bby,

have u tried to book hotel rooms thru the followings:

rakuten

jalan

yadoplaza

別墅

zenith

我上年去disney都係搭有樂町線去新本場轉車, 轉車不用行好遠. 不過, 如果池袋上車無位, 就要企到差吾多到站 (大約1/2 hrs). 我當時抱住仔仔(1.5 yrs), 都無人讓位比我坐.

我去disneyland 主要去fantasyland, 果到最多卡通, 我地一家三口, 係果到玩左大半日.

別墅

3kfamily,

Many thanks for your info!!

bby,

我大約scan過好似仲有少少房, 大概16000yen一晚.

大宅

Hi yy13,

我都計劃今年3月份去東京, 請問您舊年3月幾到disneyland呢? Thank you very much!

yy13 寫道:
我舊年3月去, 又係撞正日本學生畢業旅行. disneyland係勁多人, 仲要係平日都勁多, 學生仲多過遊客

公爵府

好媽媽勳章

zenith 寫道:
bby,

我大約scan過好似仲有少少房, 大概16000yen一晚.

如果永安覆返比我冇房再話你知, 謝謝

複式洋房

上呢個網,好有用
http://www8.ekitan.com/norikae/Norikae4Servlet?AN=0&SF=1541-%92r%91%DC&SFCODE=null&ST=3022-%95%91%95l&STCODE=null&MONTH=200602&DAY1=2&DAY2=2&HOUR=19&MIN1=2&MIN2=0&SR=0&RP=0&EP=0&AIR=0&N=5&FNAME=%92r%91%DC&TNAME=%95%91%E0_&JF=1

已經幫你查咗去disney最近的路線同車費。

公爵府

好媽媽勳章

bby 寫道:
[quote]
zenith 寫道:
bby,

如果永安覆返比我冇房再話你知, 謝謝[/quote]

覆左loo, 不過冇semi-double房, 得2床單人床既房咋, 仲要 $1,060/晚, 不過冇計喇

子爵府

KiuKiu媽媽 寫道:
先乘[JR 山手線]往[JR 東京站], 轉乘[JR 京葉線]快速列車到[JR 舞浜駅]([快速列車]會較[普通列車]為快), 在那裏可乘坐[迪士尼列車]前往[Tokyo Disneyland](較近-步行前往亦可)或[Disney Sea](較遠-需搭車)! {註: 若住於[新宿], 可乘[JR 中央線]快速列車, 前往[JR 東京站], 然後再轉乘[JR 京葉線]!} [迪士尼列車]共設有四個站, 順序為: [JR 舞浜駅]>[迪士尼樂園站]>[迪士尼酒店區站]>[迪士尼海洋站], 列車單向循環行駛, 單程 200 yen, 一日券則為 500 yen; 若使用一日券出閘後, 仍可保留那張印有卡通人物的車票, 故不妨購買以留作紀念! {註: 在[JR 東京站]內, 從[JR 山手線]的月台步行往[JR 京葉線]的月台, 約需 5-8 分鐘, 距離頗遠(有點像在[中環站]由[荃灣線]轉[東涌線]), 中間雖有自動行人通道連接, 但如果討厭行路, 可於[池袋]搭乘 地鐵[有樂町線]到[新木場站], 再轉乘[JR 京葉線]至[JR 舞浜駅]!}

唔好介意,我有小小補充,如果有錯請代修正:池袋來回舞浜,搭「有樂町線」+「JR 京葉線」係轉車步行時間短好多;唯一要留意兩條綫係唔同公司,所以買飛記得來回程只買到轉車站新木場。如果搭「JR 山手線」+「JR 京葉線」响東京站轉車,要行遠啲,但係買一張 JR 票就可以喇。

首頁

尾頁

跳至