意見反饋
義工
[2005年] 請問點train bb去toilet?

大宅

國民生產總值:3458

請問點train bb去toilet?

我工人唔識train bb去toilet,而家bb仲當個potty係玩具! 麻煩大家俾d意見啦,謝謝你地!

複式洋房

國民生產總值:391

Re: 請問點train bb去toilet?

試吓每日定時定侯放她落去,然後同佢講去"唔唔",習慣成自然,佢地就會識得去架啦!
[img align=left]http://i7.photobucket.com/albums/y263/Momokoho/B2.jpg[/img]

大宅

國民生產總值:3458

我個工人"話"佢有咁做,但係bb坐坐下potty就玩!

禁止發言

國民生產總值:2833

大宅

國民生產總值:2065

我諗 依家bb係1歲多dd, 對周遭既事物很好奇, 要周圍探索, 加上我地d bb係monkey, 要佢地坐定定, 確實係一個難題. 所以我覺得一係就o係佢未識周圍郁時, train佢, 若果唔係, 就等佢一歲半或再大d, 較為明白大人既意思時, 至train.

我見好多醫生同雜誌寫, train bb去toilet不要太急, 最好就係1 歲半左右, 太早太急會有反效果, 小朋友第日會怕去便便.

我target等阿囡1歲半, 夏天至train. 我想佢去toilet去得開開心心, 又唔會冷親

別墅

國民生產總值:753

Aiya, my girl is the same. We just bought her a musical potty. There is music whenever there is something dropped inside. So, my girl loves putting her hand into the potty... :-( :-(

In order not to let her play with the potty, we hide it in the daytime. We put it out whenever is needed. But I think it takes times for her toilet training...

複式洋房

國民生產總值:387

薳然媽媽寫道:
我諗 依家bb係1歲多dd, 對周遭既事物很好奇, 要周圍探索, 加上我地d bb係monkey, 要佢地坐定定, 確實係一個難題. 所以我覺得一係就o係佢未識周圍郁時, train佢, 若果唔係, 就等佢一歲半或再大d, 較為明白大人既意思時, 至train.

我見好多醫生同雜誌寫, train bb去toilet不要太急, 最好就係1 歲半左右, 太早太急會有反效果, 小朋友第日會怕去便便.

我target等阿囡1歲半, 夏天至train. 我想佢去toilet去得開開心心, 又唔會冷親

薳然媽媽:

我覺得你講得好啱呀 我會等bb識講多d野
先train佢去toilet...大約歲半時開始..
我朋友教到時用幾日時間唔好出街...
喺屋企只幫佢穿'底褲仔'(要決心唔好著片)
跟住每個鐘帶佢去一次廁所.冇得去就隔一陣再試過..
(千祈唔好迫佢坐喺度等)
咁好快bb就識自己講要去廁所喎...
希望真係咁易啦

火火

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.