論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

禁止發言

得成僱傭

伯爵府

畀面勳章

Re: 得成僱傭

工人quilty差,no after sales servics,最cheap係教工人反口屈Employer.............你話好定唔好?

禁止發言

別墅

越賣得廣告多既就越差,每次睇到條片就毛管洞,真想嘔,真係講佢講到自己都口臭.

伯爵府

畀面勳章

買曬廣告唔代表一定好............係BK so far 未見有好comments!

大宅

千祈無幫襯佢,我都曾經身受其害。完全無售後服務,仲要話你係唔係英文差,搞到個工人唔明。話晒我都係一間大公司做秘書架,佢地自己服務態度差,收完錢就咩都唔理,仲黎抵毁個客,現家諗起都一肚火。

象牙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

係呀, 佢哋冇售後服務, 又冇跟進啲工人做成點, 好似我炒咗個工人之後, 佢哋都冇咩工人俾我揀 一味介紹啲斷約工人俾我, 結果都係要靠朋友介紹工人. 喺得成度請咗個工人, 連埋手續費, 炒工人, 機票, 交通費, 人工, body check, 駛咗萬幾銀, 結果只係用過個工人兩星期咋! 嗰兩星期仲要係我煮埋飯俾個工人食, 得成啲資料仲comment個工人cooking最叻tim.

珍珠宮

2019新春慶豚圓 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

幾年前上去見過d工人,未幫襯已經一肚氣,佢地d經營手法好有問題,好在最後我都冇用佢亦冇比錢

大宅

真係禁差?剛透過佢請左個印傭,so far 服務ok,會不會是分行不同呀?希望我順利啦!

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

我响旺角得成請第一個菲傭直至現在(已簽了3個contract),ok la.可能係好彩

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

大宅

我都覺得請工人好講彩數。

複式洋房

i also

男爵府

我工人都係響得成請。好好彩,做得唔錯。連朋友都叫我唔用就轉比佢。
但間 agent 就真垃圾,不但止冇售後服務,差d 搞到我工人黎唔切(果時我就生得),工人到港後追驗身報告追到氣咳。之後從來冇人跟進過工人做成點,只係就約滿就打電話黎問續唔續(幫襯佢續約要$6,000)。
好彩我一早幫工人羅返 d 護照合約等,唔使比佢禁住搶。

複式洋房

我淨知佢地售前服務衰到貼地. 我第一次請工人問d同事有咩agent介紹, 有人就叫我找荃灣得成某人. 我住將軍澳都特登山長水遠入去搵佢. 當日睇oversea無合心水的, 佢就叫我留低資料話幫我約d完約工人下星期日比我interview, 當時佢重話我地住咁遠都來捧埸, 真係好比面. 但係到星期六都無收到得成電話. 我老公打去問, 佢話已經約左, 聽日你到就有得見, 但我公問要佢幾點到, 有幾多個工人見都答唔出, 分明就係吹水. 我地見佢未比錢都跟到咁, 就無再上去

民房

我工人都係在得成搵, 都唔錯, 做家務很快, 又可以同我奶奶溝通到, 煮飯又ok. 對初生bb很好, 一喊就很緊張, 第一時間就抱佢.

複式洋房

我都去過荃灣得成, 當時佢話無工人比我揀, 叫我留底資料, 有就call我, 但一直都無回覆, 好似唔休做咁

pigpig1 寫道:
我淨知佢地售前服務衰到貼地. 我第一次請工人問d同事有咩agent介紹, 有人就叫我找荃灣得成某人. 我住將軍澳都特登山長水遠入去搵佢. 當日睇oversea無合心水的, 佢就叫我留低資料話幫我約d完約工人下星期日比我interview, 當時佢重話我地住咁遠都來捧埸, 真係好比面. 但係到星期六都無收到得成電話. 我老公打去問, 佢話已經約左, 聽日你到就有得見, 但我公問要佢幾點到, 有幾多個工人見都答唔出, 分明就係吹水. 我地見佢未比錢都跟到咁, 就無再上去

洋房

It is a really bad agency. Before you paid the money to them, they promised you everything. After you paid, they did nothing.

I was victim

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至