跳至

首頁
23456...70

尾頁

男爵府

Re: 有冇 2005/2006 出世 bb 的媽咪在中西區呀, 入來傾下計啦

我淨係覺得victoria 好貴....
我唔會考慮[quote]
vv.chan 寫道:
哈..見過都唔奇. 好好笑,
我係三位小朋友的全職媽咪.各位媽咪一齊努力呀!!

別墅

Re: 有冇 2005/2006 出世 bb 的媽咪在中西區呀, 入來傾下計啦

別墅

別墅

別墅

chungmother,
希希而家無事啦
我記得我小時候

大宅

marya,

冇事就好啦. 你有冇想注幫希希找 playgroup 呀?

我大仔 e + 在靈恩到返 k2 呀, 佢返上午, 佢一返學我就覺得屋企靜晒

大宅

忠媽:
多謝收埋我 而家一對二係咪好辛苦呀?

vv.chan:
你住近邊頭?中西區好多得揀架。

小白及各位﹕
我以前有份咁資料,係中西區playgroup,不過有D新的無加入去。可能你都知道,不過我又多事post一次等大家參考﹕:-P

●STEP
對象﹕分1至2歲組,及2至3歲組
人數﹕每班6人
師資﹕職業治療師陳薏鈴、言語治療師張心孜、高級學前教育導師霍淑明
日期﹕逢周一及三;或逢周二及四
時間﹕上午9:15至10:30;或上午10:45至12:00(每星期2節,每節1小時15分鐘)
地點﹕中環皇后大道中50號陸佑行802室
費用﹕10節共$1800(每對親子)
主辦:邁步兒童發展中心
查詢﹕2899 2993或www.step-hk.com
備註﹕另設為6個月起幼兒設計的課程

●資優幼兒外語培育計劃
對象﹕3至30個月
人數﹕每班2至8人
授課語言﹕英語、普通話、法語、日語、西班牙語
時間﹕每節1小時
地點﹕金鐘遠東金融中心1樓5號
費用﹕視乎每周上課堂數,由每堂$138至$230不等。
查詢﹕2866 2028或www.alihk.net
備註﹕可以試堂

●Kindermusik by Catherine(Kate's Kids Limited)
地點﹕中環雲咸街60號中央廣場1005A室
電話﹕2518 4840
網址﹕www.kateskids.com.hk

●Gym For Tots(香港基督教女青年會英語會員部)
適合年齡﹕學步至36個月
查詢﹕3476 1340或www.esmdywca.org.hk

●KindyROO
適合年齡﹕6星期至4歲
地點﹕中環亞畢諾道3號環球貿易中心1601-1602室
查詢﹕2457 1510或www.kindyroo.com

●明愛親親孩子樂園
年齡﹕12至24個月
地點﹕香港薄扶林道54號
主辦﹕明愛學前兒童教育資料參考中心
查詢﹕2517 8920

●My Gym
年齡﹕6個月起
地點﹕香港中環雲咸街60號中央廣場22樓2203B室
查詢﹕2577 3322
網站﹕www.mygymhk.com

●Woodland Montessori Playgroup
對象﹕12個月或以上
地點﹕香港西半山堅道119至125號金堅大廈地下
查詢﹕2517 1185或www.woodlandschools.com

●香港保護兒童會「親子樂園」
地點﹕西營盤第三街二零四號毓明閣地下低層
查詢﹕2396 0264或www.hkspc.org/newsroom/cp2/index.htm

●Kids' Gallery兒童藝廊
地點﹕中環花園道51號科達中心21樓
查詢﹕2501 4842或www.kidsgallery.com

●Union Church Mother and Toddler Group
對象﹕懂得步行的幼兒
地點﹕香港半山堅尼地道22A Union Church
查詢﹕2893 2114或2523 7247聯絡Mrs. Terri Appel

●嘉諾撒醫院天欣兒童保健中心「幼兒Fun Fun樂」
對象﹕14至24個月幼兒及家長(懂得步行)
地點﹕香港舊山頂道1號嘉諾撒醫院地下功能室
查詢﹕2522 2181內線101/234

●PEKIP
年齡﹕6周至10個月
地點﹕香港中環舊山頂道9號裕景花園會所
查詢﹕2573 6623
網站﹕www.pekip.com.hk

●Gymboree
年齡﹕0至4歲
地點﹕中環花園道33號聖約翰大廈2樓
查詢﹕2899 2210或www.gymboree-hk.com

珍珠宮

[size=medium]嘩.....chingchingmon 你好

[size=xx-small]唔好意思各位....我見到忠媽同chingchingmon就失晒暈, 行錯左路入錯左topic我嗰個已經唔係bb喇

大宅

TszHin媽咪:

係以前儲落的資料咋。 你明啦

男爵府

thx
chingchingmom 寫道:
TszHin媽咪:

係以前儲落的資料咋。 你明啦
我係三位小朋友的全職媽咪.各位媽咪一齊努力呀!!

別墅

chungmother,
有呀 凌月仙排緊隊,希望唔洗排好耐啦.
聽人講靈恩好好wor ,囝囝返得開嗎? 而家有得靜下應好好享受,遲下細B大過就想靜都幾難
chungmother 寫道:
marya,

冇事就好啦. 你有冇想注幫希希找 playgroup 呀?

我大仔 e + 在靈恩到返 k2 呀, 佢返上午, 佢一返學我就覺得屋企靜晒

大宅

Hello, 大家好! 我同Marya 個 B 都係9個大, 都係19/5/2005 出世! 可以加入你地嗎?

Marya, 我係小魚呀! 記得我嘛?

別墅

smallfish
當然記得啦 大肚時成日都見到你,我

大宅

smallfish123,

welcome! please update the list.

littlewhite_amy........ 雪雪..囡...4/1/2005......石塘咀
vv.chan....................忞忞..囡..16/2/2005......石塘咀
marya......................頌希..囝..19/5/2005......石塘咀
smallfish123.....................囝..19/5/2005......
sophia靚媽................殷婧..囡...1/6/2005.......
chungmother............啟熙..囝..25/11/2005......

大宅

chingchingmom,

妳d資料好正喎. thanks. 我同littlewhite_amy好近嫁, 都係石塘咀果頭. 咁妳又係邊頭?

別墅

vv.chan,
我又係住近石塘咀嫁

大宅

marya,
你個B 夠可愛! 我個B 依排有鼻敏感, 好慘呀! :-( 成日要食藥! :-(

大宅

welcome! please update the list.

littlewhite_amy........ 雪雪........囡.......4/1/2005
vv.chan....................忞忞........囡.......16/2/2005
marya......................頌希........囝.......19/5/2005
smallfish123............ 展鋒........囝.......19/5/2005
sophia靚媽................殷婧........囡.......1/6/2005
chungmother............啟熙........囝.......25/11/2005

大宅

marya,
我地住得咁近, BB又同一年, 我地D BB好可能會係同學仔喎. 得閒又可以出來聚聚添...

=================================

littlewhite_amy.....雪雪..囡...04/01/2005......石塘咀
vv.chan................忞忞..囡...16/02/2005......石塘咀
marya..................頌希..囝...19/05/2005......石塘咀
smallfish123.........展鋒..囝...19/05/2005......
sophia靚媽............殷婧..囡...01/06/2005......
chungmother........啟熙..囝...25/11/2005......

別墅

smallfish,
.係呀!係呀!我B又係鼻敏感呀,7個月後已經成日病,睇見食藥好心痛呀 :-( 而家都小

首頁
23456...70

尾頁

跳至