意見反饋
義工

論盡家傭 今日: 20|主題: 127784

你哋會唔會要工人賠呢!

複式洋房

國民生產總值:253

你哋會唔會要工人賠呢!

我個工人都唻咗成大 年啦! 做嘢都算ok嘅! 都係啲平常嘢, 講佢聽嗰陣就訓, 訓醒咗又做錯哂, 叫佢唔知就問清楚又話怕醜喎, 總之就吹漲!!! 佢成日都正爛屋企啲嘢, 次次我都會鬧佢嘅, 不過鬧完就算, 但係就越唻越離譜, 比我發現佢正爛咗我哋其中一幅結婚相, 仲要唔出聲, 話驚比我哋熱鬧喎, 激到我死死吓! 我就叫佢賠錢, 等佢驚吓都好, 我都唔知好唔好叫佢真係賠好, 我驚佢會更加冇心機做嘢, 但係成日咁樣比佢正爛啲嘢我又唔想喎!!! 你哋有咩好橋過兩招唻呀??? :-(

Brianamama

伯爵府

國民生產總值:15505

Re: 你哋會唔會要工人賠呢!

罰錢啦, 佢驚又咁唔小心?

別墅

國民生產總值:617

Re: 你

如果你唔打算炒佢,咁你就要罰佢錢架喇,正所謂唔見棺材唔流淚,唔等佢肉痛下佢係唔知驚的,佢會好快忘記佢既過失的.

複式洋房

國民生產總值:197

我之前個賓又係咁, 後尾有一次我忍唔住, 因為佢用張一千蚊買o野, 找返o黎o個張500蚊係爛o既, d舖頭全部唔收 (好彩銀行肯收)! 我真係好討厭佢, 因為由佢第一日去買o野開始, 我已經成日提佢要睇清楚張單, 數&睇清楚d錢先好踏出舖頭!! 跟住我同佢講如果再有呢d情況出現我就要扣錢, 之後就冇再犯喇! (或者有但我唔知) 所以唔洗同佢地客氣o架, 一係比最後warning佢, 一係咪扣錢囉!

溫和的回答,平息忿怒;激昂的言語,使人動怒。(箴十五1)

大宅

國民生產總值:3441

當然要賠啦,等佢知道正爛

珍珠宮

國民生產總值:44697

2019新春慶豚圓 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

要佢賠一次,以後可能會小心d

該用戶已被刪除

珍珠宮

國民生產總值:41995

珍珠宮

國民生產總值:41995

要賠,多少都要賠,因一要扣錢,她就會好好記住,會錯小D.

大宅

國民生產總值:4947

of course la,

大宅

國民生產總值:2503

大宅

國民生產總值:2503

My maid also allow my 2-year old son to destroy everything e.g toys, wall, playing cards, books in home. Can I ask her to compensate for this??? Her excuse is all is done by my son not her !!!

伯爵府

國民生產總值:18477

畀面勳章

我d工人成日都話細b正爛玩具、書(大仔)、雜誌(新)、杯、地板(睡房).......等。每日都有東西爛, 每次都是細b做的, 我間屋新裝修半年.......現在 :-( , 我都覺得好奇怪.....細b=破壞王, 就算是"破壞王"她都應該看著(她一對一看管細b, 不用做任何家務) 帶bb的工人真是不敢駡她 她還經常食我d優x良品的"元貝"($3/粒), 還要話不好食, 其實之前都講過這些不是比她食, 咁大個人再話就唔好啦! 個個工都是有些問題, 都唔知她們有問題定是我自己有問題

大宅

國民生產總值:1296

<我間屋新裝修半年.......現在 ..>
Hahahha.... ME TOO!!!!
I am suprised she can even break the wall!!!!!!
I have 2 maids and one of them is driving me crazy. She broke everything...After breaking many many things in the house, yesterday she broke my coffee maker ( the pot) and I told her finally she has to pay for it... I give her the address of the parts department and ask her to go.
She said " I don't know where?" and I told her it's not my business... go find out yourself.... I gave her 2 hours ... then, she came back with a new pot. costs $150... I told her she need to pay $100... and I'll help her $50 this time.... but next time, no matter what she break, she is paying 100% for it.

該用戶已被刪除

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.