意見反饋
義工

想生BB 今日: 275|主題: 99781

北京同仁堂

大宅

國民生產總值:1839

北京同仁堂

請問有無姊妹睇過0個度 d 中醫呢? 我有朋友0係北京睇過, 一睇就話佢子宮寒, 叫佢唔好咁快有 bb 住.

我早兩日0係中環間北京同仁堂問過, 疹金一 d 都唔貴, $80 jar. 個 sales 話佢地 d 醫師係0係北京 transfer 過來既 professors, 好似好好咁...

有無姊妹可以比下意見??? 唔該晒. :mrgreen:

該用戶已被刪除

Re: 北京同仁堂

複式洋房

國民生產總值:242

我在內地睇過, 唔收診金, 葯費$2,200 食3個月葯丸, 但覺無效.

大宅

唔該晒...

咁睇來都係 mama 地 jar bor, 咁等我諗下先~

別墅

國民生產總值:818

retail,

睇北京同仁堂同香港既北京同仁堂會有少少唔同。

我同你朋友一樣係北京既總店睇,裡面d教授好勁,一打就打倒我宮寒,話我月經唔好, 叫我買咗係北京總店(係香港問過真係無得賣)先可以買倒既調經藥同冬蟲草丸。佢叫我食半年, 依家已經食咗3個月,我覺得自己身體好咗, 唔怕凍同月經無以前咁痛。因為我真係好聽話一日食二次, 我覺得對我黎講好有效。

而我老公, 個教授打完話佢好健康無咩病, 但佢都sell我地買冬蟲草丸, 我諗住老公都要保保,所以都有買, 我老公都話食完之後無以前咁倦。

因為係北京睇中醫既經驗不錯,所以我係佐敦既同仁堂睇中醫,以為都會好似北京d教授咁勁。掂點,原來我諗法錯誤, 佢打唔倒我有咩病不特止, 仲問反我咩事, 我好唔願意之下話比個女中醫聽想生bb。 個女中醫叫我比成幾萬蚊磨粉(人參, 蟲草……)d貴價藥材。 到最後我當然無買啦。

複式洋房

國民生產總值:318

我同我老公都睇過北京同仁堂,因係跟旅行團的必到景點。
起北京同仁堂人人都係買冬蟲草丸,好似什麼病 / 調理都係食佢,當時個中醫話我老公肝、腎都弱,最後當然又係買冬蟲草丸.....
嘩! 原來香港同仁堂係叫人買貴野....SO POOR

大宅

大宅

jjsze

唔知你睇0個個教授係唔係同我個 friend 睇0個個一樣呢? 佢又係咁同我個 friend 講, 但係我唔係好記得佢有無嘟我個 friend 買嘢, 不過我諗都有. 其實如果食左身體會好 d, 我覺得無問題, 但係聽左你地講, 我覺得有少少 "略水" 成份 lor...

我尋晚同老公講, 佢話咁都係再諗下先 wor...

大宅

國民生產總值:1328

jjsze,

唔好意思,我想搭咀問下係北京同仁堂買蟲草丸貴嗎??要多少銀兩呀??
係香港,我試過打粉沖水服,好似幾好,但價錢好貴唔捨得,食完無再買lu...

民房

國民生產總值:8

jjsze,

我都想知冬蟲草丸幾多$, 同理總店係o係邊度架? many thanks!

別墅

jennyjohnson 寫道:
我同我老公都睇過北京同仁堂,因係跟旅行團的必到景點。
起北京同仁堂人人都係買冬蟲草丸,好似什麼病 / 調理都係食佢,當時個中醫話我老公肝、腎都弱,最後當然又係買冬蟲草丸.....
嘩! 原來香港同仁堂係叫人買貴野....SO POOR

唔係ar,佢地分

別墅

[quote]
Retail 寫道:
jjsze

唔知你睇0個個教授係唔係同我個 friend 睇0個個一樣呢? 佢又係咁同我個 friend 講, 但係我唔係好記得佢有無嘟我個 friend 買

別墅

happyivy 寫道:
jjsze,

唔好意思,我想搭咀問下係北京同仁堂買蟲草丸貴嗎??要多少銀兩呀??
係香港,我試過打粉沖水服,好似幾好,但價錢好貴唔捨得,食完無再買lu...

北京同仁堂買蟲草丸係北京買要$650, (一定要係北京既總店先有得買,香港同仁堂無得買), 我聽人講香港既國貨公司都有得買,但好似要成$8XX一樽。

Yes, 自己買返黎打粉好貴。

別墅

仲有呀,調經丸就$530。好似白鳳丸咁,細細粒,一次食20粒, 分早晚食

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.