意見反饋
義工
[2004年或之前] BB突然半夜醒來哭,要我陪佢,你地有無咁情況?

大宅

國民生產總值:2215

BB突然半夜醒來哭,要我陪佢,你地有無咁情況?

我個b由細到大都係自已係一間房睡(有開燈),最近幾日,晚晚4-5時醒來狂哭,要我地陪佢直至睡著,同埋我肯定佢不是因熱、肚餓等因素而哭,仲有佢睡前習慣係自己培養自己睡,不用我陪,想問係咪踏入這階段d小朋友會怕寂寞。

等待驗證會員

國民生產總值:27318

Re: BB突然半夜醒來哭,要我陪佢,你地有無咁情況?

係咪發惡夢呀???
尋晚亞仔都係咁, 無啦啦大喊... 要我抱住佢/ 攬住佢來訓....

大宅

國民生產總值:2215

佢成日都發夢哭,但好快就會睡翻,今次真係搞唔懂。

等待驗證會員

國民生產總值:27318

係咪您地係佢訓覺之前同佢反得癲呀?? 試下臨訓前同佢睇下書書, 等佢"靜"dd...

男爵府

國民生產總值:5724

hei_mother,

我都可以叫"熙媽"喎....:mrgreen:

我個仔1歲前係自己一間房訓架, 但係大大下佢就要搵人陪, 依家甚至要同我地訓, 一齊訓已經有大半年la, 所以你個case大有可能係hei hei要搵你地陪呀.

大宅

國民生產總值:3825

我個仔耐唔耐都會咁,過幾日又無事啦喎.我估係發惡夢掛...上個星期果次就可能係出牙,因為尋日發現佢有隻大牙嘞...終於!

男爵府

國民生產總值:8269

呢排婷婷都係咁 ...! 訓到半夜喊醒. 我諗佢應該係發夢, 有一晚我聽到佢叫 mami, mami...! 我以為佢叫我, 我咪起身睇下佢, 點知佢 重訓緊, 合埋眼叫 mami...! 應該係發夢 lor..!

別墅

國民生產總值:845

HI...我呀b近幾天都是這樣.可能她們開始大...原來大家都有這個問題.

伯爵府

國民生產總值:16830

好媽媽勳章

我個平夜醒左會走過我地房say HI, 跟住一齊訓.訓著左,老豆抱番過隔離房.

我慘了! 沉浸在白勝祖的魔城裡了!

洋房

國民生產總值:196

皓皓都係咁,半夜醒幾次添|,要輕輕拍拍佢,叫佢訓番,不過多做都係發夢啦!
係唔係單獨訓既bb先係咁?
皓皓

大宅

國民生產總值:3825

唔係呀,傑傑同我地訓架.
皓Mum 寫道:
係唔係單獨訓既bb先係咁?

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.