親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

公爵府

牛年勳章

家人尋晚由香港乘港龍KA604到廈門.

尋晚雖然已經沒有風球懸掛, 但是航班一而再再而三的延遲, 我家人尋晚在香港禁區上演真人"機場客運站", 原本買的航班是1740出發的機票, 但中午已更改至晚上九時許的航機, 家人由晚上七時一直在禁區內等 航班安排回家, 直至清晨三時多才召集登機; 雖然家人一再鼓燥及追問 貴公司職員, 但只被敷衍及推搪, 已經很不滿;

但最氣憤的是行李明明已運上飛機又給拖回出來地面, 至今行李仍下落不明[color=Red]! 致電 貴公司的所謂"行李部", 電話留言已滿, 根本沒法留言, 亦追查不了行李的下落! 這算是"遺失"嗎? 可以給個證明去警局投案嗎? 藏在行李箱的奇異果仍"下落不明" 嗚~ 嗚~~
至於我和我家,我們必定事奉耶和華。(書24:15)

珍珠宮

咁大鑊次次都係咁的啦, 你諗下, 2天人數, 集中埋 1 天走, 點會唔亂 ??

moyan  agree  發表於 12-7-27 02:52

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

DELAY既野, 常有WOR, 唔見行李就麻煩D, KA已經算有交帶, 其實廉航仲激呀

版主

大廚勳章 玩具勳章 趣教勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

Carol999 發表於 12-7-25 22:29
家人尋晚由香港乘港龍KA604到廈門.

尋晚雖然已經沒有風球懸掛, 但是航班一而再再而三的延 ...
唔好咁擔心住。

你D行李有無寫清楚地址? 有無買旅遊保險?

我有同行O既朋友一齊搭Fin Air,到o左芬蘭之後,佢件行李無出現。

追查o左好耐先發現留o左o係香港無上到機,到埗第2日下午就送番去酒店俾佢。雖然over 24小時無衫換、無自己o既日用品,但係搵得番都好開心。

再試吓contact airline,電話唔得,send 埋e-mail + fax (機票+登記證+簡述情況)

回家,並不只因為能遮風避雨、吃飽喝暖;
回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

珍珠宮

babyislove 發表於 12-7-26 10:04
唔好咁擔心住。

你D行李有無寫清楚地址? 有無買旅遊保險?

呢個 case , 可以 claim 返 d 買日用品錢喎.

版主

大廚勳章 玩具勳章 趣教勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

youhello507 發表於 12-7-26 10:30
呢個 case , 可以 claim 返 d 買日用品錢喎.
我朋友諗住咁小事就算喇,而且當時D日用品都係我o地share俾佢用。

最重要間airline快手處理o左件事,承諾第二日就送番件行李俾佢。
回家,並不只因為能遮風避雨、吃飽喝暖;
回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

公爵府

牛年勳章

最慘係件行李冇上機,只係記底住址電話,同預計星期五前到(即三日內),行李部個電話辦公時間冇人聽,仲係話電話留言已爆,cut線,連追都唔知追邊個!
至於我和我家,我們必定事奉耶和華。(書24:15)

首頁

尾頁

跳至