意見反饋
義工

想生BB 今日: 211|主題: 99793

飲酒是否會影響Bingo機會??

複式洋房

國民生產總值:180

飲酒是否會影響Bingo機會??

我老公平均每日都會飲1至2支啤酒,
會唔會因此難Bingo呢?

另飲其他烈酒如Gin, 芝華士等又會否有幫助呢?

琥珀宮

國民生產總值:150714

2019勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

Re: 飲酒是否會影響Bingo機會??

我覺得應該唔會影響bingo機會,果陣我bf工作需要,要日日飲啤酒,0係體內射一星期兩至三次維持左一個月,我就bingo,但有人講過如果飲左酒之後"咩咩",而又受孕左的話,個bb出世後可能有缺陷,因當時男方身體內有酒精而又"咩咩"令女方受孕!
沒有最痛,只有更痛

複式洋房

咁恐怖

洋房

國民生產總值:78

是呀!如果你計劃懷孕,就要半年前開始戒煙戒酒!自己要有好身體,才可有健康bb

複式洋房

咁我老公係唔係都要戒酒呀

小榴槤 寫道:
是呀!如果你計劃懷孕,就要半年前開始戒煙戒酒!自己要有好身體,才可有健康bb

洋房

國民生產總值:78

[quote]
wkm 寫道:
咁我老公係唔係都要戒酒呀

是呀!因為飲酒會令精子減少的!而且要戒煙,一手煙和二手煙一樣會影響胎兒的

複式洋房

國民生產總值:222

複式洋房

國民生產總值:222

我問過中西醫都話唔駛戒絕紅酒, 但不可多飲, 我諗1個星期1-2杯都得掛. 但中醫話烈酒啤酒要戒!

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.